Akıllara zarar 'Filistin' planı! Dünya ayaklanacak

İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak kaosun fitilini ateşleyen ABD Başkanı Donald Trump'ın, başkenti Ebu Dis olan sınırlı bir Filistin devleti kurulmasını öngören sözde barış planını, Ramazandan sonra açıklayacağı öğrenildi.

Akıllara zarar 'Filistin' planı! Dünya ayaklanacak
Akıllara zarar 'Filistin' planı! Dünya ayaklanacak
GİRİŞ 21.05.2018 10:50 GÜNCELLEME 21.05.2018 10:51
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Amerikan elçiliğini İsrail’in başkenti olarak kabul ettiği Kudüs'e taşıyan ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu'da dengeleri bir kez daha işgal güçleri lehine değiştirecek yeni planını açıklamak için gün sayıyor.

Associated Press haber ajansı Trump yönetiminin bir süredir üstünde çalıştığı sözde Filistin-İsrail barış planını, ramazandan sonra, Haziran ayı ortasında açıklayacağını bildirdi. Ajansa bilgi veren beş ayrı Amerikalı diplomat, Trump'ın damadı Kushner ve Ortadoğu barışından sorumlu danışmanı Jason Greenbaltt tarafından hazırlanan metnin tamamlandığını söyledi.

KÜRECİLER GARANTÖR

 

 

Ortadoğu’yu yeniden şiddet sarmalına sokacak planın nihani bir sonuç belgesi olmadığını vurgulayan ABD’li diplomatlar, duyurunun ardından üç Körfez ülkesinin devlet yetkilileri, Mısır'ın darbeci lideri Sisi, Filistin ve İsrail'in pazarlıklara başlayabileceğine işaret etti. İsrailli Jerusalem Post gazetesi, söz konusu Arap liderler arasında Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in bulunduğunu yazdı.

AKSA'YI DA İSTİYORLAR

Plana en büyük yeri ayıran Mossad'a yakınlığıyla bilinen Debka haber sitesi ise Trump'ın kaos planının detaylarını açıkladı. Buna göre, 'sınırlı' bir şekilde kurulacak Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs’teki Ebu Dis olacak. Plana göre, Doğu Kudüs’ün Arap mahalleleri Filistin’e bağlansa da Mescid-i Aksa’nın yer aldığı Eski Şehir’in denetimi tamamen İsrail’de olacak.

İŞTE PLANIN DETAYLARI

Mossad’a yakınlığıyla bilinen Debka’nın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistinlilere dayatacağı skandal anlaşmanın maddeleri şu şekilde;

- Kurulacak Filistin devleti, Batı Şeria'nın yarısı ile Gazze'den oluşacak.

- İşgalci İsrail, Batı Şeria ve sınırların güvenliğini üstlenecek.

- Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi bölgesi İsrail'in hakimiyetinde olacak.

- Doğu Kudüs'ün Arap mahalleleri Filistin'e bağlanırken, Mescid-i Aksa'nın yer aldığı Eski Şehir bölgesi İsrail'in denetiminde olacak.

- Filistin devletinin başkenti Ebu Dis olacak.

- Filistin'deki camilerin yönetimini Ürdün üstlenecek.

- Gazza Şeridi, Hamas'ın silah bırakması durumunda Filistin devletine dahil edilecek.

- Filistinli mültecilere geri dönüş hakkı tanınmayacak ancak tazminat için uluslararası bir mekanizma oluşturulacak.

- Trump'ın planı ile birlikte İsrail, yeryüzündeki Yahudilerin devleti olarak tanınacak.

YORUMLAR 96
  • m.ali 5 yıl önce Şikayet Et
    tüm müslümanlar olarak toprağa girelim toprağı üstümüze atalım
    Cevapla
  • Ahmet Özakşehir 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar ittihad-ı İslamı yapmaz veya uzak dururlarsa. Cenab-ı Hakta kafiri böyle musallat eder işte...
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    "Onlar (Yahudiler) nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah'ın ahdine ve insanların (müminlerin) himayesine sığınmadıkça, kendilerine zillet (damgası) vurulmuştur; Allah'ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkum edilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş ve haddi aşmış bulunmalarındandır. Hepsi bir değildir; Ehl-i kitap içinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki, gece saatlerinde secdeye kapanarak Allah'ın âyetlerini okurlar." (Al-i İmran, 3/112-113) Bunlar lanetli topluluk.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır !”
    Cevapla
  • Hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçak Araplardan hiç bir şey olmaz.Bunlara güven olmaz. Bunlara uşaklığa alışıklar. Lider olamazlar. Bunlarda o vasıf yoook...
    Cevapla
  • Hasann 5 yıl önce Şikayet Et
    Sus asabimi bozma benim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?