ABD'den İran'a açık tehdit!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilme sonrasındaki İran stratejisini açıkladı. Pompeo, İran tarihinin en güçlü yaptırımlarını uygulayacaklarını belirtirken, İran'ın Suriye'den bir an önce çıkması gerektiğinin söyledi.

GİRİŞ 21.05.2018 16:15 GÜNCELLEME 22.05.2018 10:56
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ilk geniş çaplı basın toplantısını yaparak ABD'nin İran politikasında atacağı yeni adımları açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin İran'dan taleplerini içeren 12 maddelik bir liste açıkladı. Listenin en çarpıcı maddesi İran güçlerinin Suriye'den tamamen çekilmesi talebi...

Mike Pompeo'nun konuşmasından satırbaşları...

-Nükleer anlaşmanın kusurları nedeniyle iptal edildiğini belirten Pompeo, ABD'nin anlaşmayı yeniden müzakere etmeyeceğini duyurdu.

-ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, gelecek yeni yaptırımların eşi ve benzerinin görülmediği ve İran tarihinin en güçlü yaptırımları olacağını söyledi.

İRAN'IN SURİYE'DEKİ VARLIĞI

-Pompeo, İran’ın dünya çapındaki silahlı Şii milis gücünü de ezeceklerini açıkladı.

-İran'ın Ortadoğu'da hiçbir gücü kalmaması gerektiğini ve Suriye'den bir an önce çekilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'den yeni İran planı! Bölge yeniden karışacak

 

 

ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ VERECEKLER

-Amerikan yaptırımları tüm güçleriyle yürürlüğe girdiğinde İran ekonomisini ayakta tutabilmek için ölüm kalım mücadelesi verecek.

-İran'ın her türlü saldırganlığını geri püskürtmek için ABD Dışişleri Bakanlığı Pentagon ve bölgesel müttefiklerle yakın işbirliği içinde çalışacak.

-İran rotasını değiştirmezse ABD'nin uyguladığı yaptırımlar büyüyecek ve bu yüzden çektiği ıstırap çok daha acı verici olacak.

-İran, vatandaşlarına muamelesini düzeltmeli.

-İran büyük değişikliklere giderse, ABD, tüm yaptırımları kaldırıp diplomatik ve ticari ilişkileri tam manasıyla yeniden tesis etmeye istekli.

TRUMP YÖNETİMİNİN 12 MADDELİK YOL HARİTASI

1- İran, nükleer programının önceki askeri boyutlarınının tam bir dökümünü Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na bildirmeli ve bu tür bir çalışmayı daimi olarak sonlandıracağını kanıtlamalı.

2- İran, uranyum zenginleştirmeye son vermeli ve plutonyumu yeniden işlemeye çalışmaktan vazgeçmeli. Bu, ağır su reaktörünün kapatılmasını da kapsıyor.

3- İran, ülkedeki bütün tesislere Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın koşulsuz girmesine izin vermeli. 

4- İran, balistik füze çoğaltmaktan vazgeçmeli, nükleer kabiliyeti olan füzelerin geliştirilmesine ve piyasaya sürülmesine son vermeli.

5- İran’da sahte iddialarla tutuklu ya da kayıp olan bütün ABD vatandaşlarının yanı sıra, müttefik ve ortaklarımızın vatandaşları da serbest bırakılmalı.

6- İran, Hizbullah, Hamas ve Filistin İslami Cihadı başta olmak üzere Ortadoğu’daki terör örgütlerine desteğini kesmeli.

7- İran, Irak hükümetinin egemenliğine saygı göstermeli, bu ülkedeki Şii milislerin silahsızlandırılması ve yeniden entegrasyonuna izin vermeli.

8- İran, Yemen’deki Huti milislerine desteğini kesmeli ve barışçıl bir siyasi çözüm için çalışmaya başlamalı.

9- İran, Suriye’de kendi komutası altındaki bütün güçleri çekmeli.

10- İran, Afganistan ve bölgede Taliban’a ve diğer teröristlere desteğini kesmeli, El Kaide’ye sığınak olmaktan vazgeçmeli.

11- İran, Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü’nün terörist ve militan ortaklarına desteği kesmeli.

12- İran, çoğu ABD’nin müttefiki olan komşularına yönelik tehditkar davranışına son vermeli. Bu, İsrail’in yok edilmesine yönelik tehditler ile Suudi Arabistan ve müttefiklerine atılan füzeler buna dahil.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 57
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    sizi yazan kim . !
    Cevapla
  • cccc 5 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha :)))) çok güldüm laaa. bunlar kim la. nerenin adamları bunlar nereli bunlar laaa..... 2000 den sonra dünya çok degişti bunlar hala 2000 öncesi kafadalar... neyse tecrübe ederek ögrenecekler :))))
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    katil amerika Irandan istediklerinin hepsini ilk önce sen ve israil yerine getirin sonrasını Iran halkinin iradesine kalmış sen kim ulusunda emir verebilirsin alacak dünyada milyonlarca sucsuz günahsız müslümanları katlettiniz simdi yok yama
    Cevapla
  • 5 yıl önce Şikayet Et
    bir an önce ABD nin Suriyeden çıkması lazım... Go home
    Cevapla
  • Göktürk 5 yıl önce Şikayet Et
    yes, Go Home Yankee
    Cevapla
  • ferhat s 5 yıl önce Şikayet Et
    AB kabul etmiyor , türkiyede kabul etmiyecek ne yapacaksin ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi