200 yıldır savaş görmeyen ülkede 'savaş' alarmı!

200 yıldır savaş görmeyen kuzey Avrupa ülkesi İsveç'te, 4.8 milyon hanenin tamamına 'Kriz veya savaş gelirse' başlıklı 20 sayfalık broşür dağıtılacak. Broşürde savaş, terör saldırısı ve doğal afet gibi durumlarda yapılması gerekenler yer alıyor.

200 yıldır savaş görmeyen ülkede 'savaş' alarmı!
200 yıldır savaş görmeyen ülkede 'savaş' alarmı!
GİRİŞ 22.05.2018 10:25 GÜNCELLEME 22.05.2018 14:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Savaşın ne zaman patlak verebileceğini kestirmek güç ancak kuzey Avrupa ülkesi İsveç, tüm nüfusunun daima en kötüsüne hazırlıklı olmasını istiyor.

İsveç hükümeti, ülkede bulunun 4.8 milyon ailenin tamamına olası bir savaş durumunda yapılması gerekenlerin anlatıldığı savaş bildirilerini dağıtmaya hazırlanıyor.

 

 

BİLDİRİDE YAPILMASI GEREKENLER ANLATILIYOR

"Kriz ya da savaş gelirse" başlığı taşıyan bildiride, sahte haberleri tanımaktan olağanüstü hava koşullarında yapılması gerekenlere kadar birçok bilgi bulunuyor. Askeri çatışmalar ve terör saldırılarında İsveçlilerin yapması gerekenler de bildiride kendine bulmuş.

20 sayfalık broşürün üstünde, savaş alanındaki askerlerin, doğal afetten kaçan insanların ve bilgisayar başındaki siber güvenlik ekiplerinin illüstrasyonları bulunuyor.

200 YILDIR SAVAŞ GÖRMEYEN ÜLKE

Ülkedeki 4.8 milyon haneye dağıtılan broşür, İsveç'te 2. Dünya Savaşı'nda üretilen ve son olarak 1980'de dağıtılan broşürün güncellenmiş ve günümüze uyarlanmış hali. İsveç, 2. Dünya Savaşı'nda dahi tarafsızlığını korumuştu ve 200 yıldır savaş görmüyor ancak broşür İsveç halkına konuya karşı ilgisiz olmama çağrısı yapıyor. Broşürde, kırmızı bir zemin üzerine yazılan, "Eğer İsveç başka bir ülkenin saldırısına uğrarsa, asla vazgeçmeyeceğiz. Direnişi durdurmaya yönelik tüm bilgiler yanlıştır" ifadeleri yer alıyor.

RUS İHLALLERİ ARTTI

İsveçlilere dağıtılan savaş broşürü, İsveç'in NATO'ya katılıp katılmaması konusunda yürütülen güvenlik tartışmalarının yoğunlaştığı bir döneme denk geldi. İsveç hava sahası ve kara sularına yönelik Rus ihlallerinin artması, İsveç'teki güvenlik tartışmalarını da ateşlemiş gibi gözüküyor.

STRATEJİK ADAYA ASKER YERLEŞTİRMİŞLERDİ

Zira ülke 2010 yılında kaldırılan zorunlu askerliğin 2018 yılında geri döneceğini açıklamıştı. Bunun yanı sıra savunma bütçesi 720 milyon dolar arttırıldı ve stratejik Gotland adasına asker yerleştirildi.

BROŞÜRLER 13 FARKLI DİLDE HAZIRLANDI

Savunma Bakanı Peter Hultqvist Mayıs 2017'de CNN'e verdiği mülakatta, "Rusya rejimi siyasi hedeflerini yerine getirmek için askeri güç kullanmaya hazır olduğunu gösterdi" sözleriyle ülkenin tehdit algısını ortaya koymuştu.

200 yıldır savaş görmeyen İsveç'te 13 farklı dilde hazırlanan savaş broşürleri 28 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında dağıtılacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 9
  • kale 5 yıl önce Şikayet Et
    isveç guven vermiyor,bu ülkeye gitmeyin
    Cevapla
  • ugur btn 5 yıl önce Şikayet Et
    Adi afirler.Pkk fetö be isterseniz var sizde
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kayalıkları oyup, sığınaklar ve erzak depoları yapsınlar. Barışta turizm, savaşta sığınak olarak kullanırlar.
    Cevapla
  • Tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada işiniz iş , ahirete görüşürüz.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilki oraya siyonizm el atmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...