ABD teröristlere söz verdi! Liderleri duyurdu

Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç kentini ziyaret eden ABD öncülüğünde koalisyon güçlerinin, terör örgütü DSG'ye Menbiç'i her türlü saldırıya karşı koruma sözü verdiği iddia edildi.

ABD teröristlere söz verdi! Liderleri duyurdu
ABD teröristlere söz verdi! Liderleri duyurdu
GİRİŞ 22.05.2018 17:38 GÜNCELLEME 22.05.2018 17:38
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç kentini ziyaret ederek, Menbiç Askeri Meclisi'nden yetkililerle görüştü. ABD'nin maske örgütü 'Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) bağlı sözde Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Adıl, koalisyon askerleriyle yapılan toplantıda koalisyon güçlerinin kendilerine Menbiç'i savunacakları yönünde söz verdiğini söyledi.

ABD, MENBİÇ'E SİLAH VE ASKER SEVKİYATI YAPTI

Bölgeden edinilen bilgilere göre Afrin'in kontrolünü ÖSO güçleri ile alan Türkiye'nin yeni hedeflerinden birisinin olduğu söylenen Menbiç'te askeri hareketliliğin arttığı belirtiliyor. ABD, Menbiç'e asker ve silah sevkiyatı yaparken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Menbiç'e giderek Menbiç Askeri Meclisi ile üst düzey bir görüşme gerçekleştirdi.

 

 

TOPLANTIYA ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YETKİLİLER DE KATILDI

Menbiç Askeri Meclisi Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Menbic'de DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon ile Menbic Askeri Meclisi yetkililerinin bir toplantı gerçekleştirdikleri belirtildi.

Toplantı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nı temsilen William Warbek, ve ABD'li General Jimmy Gerard ile Menbiç Askeri Meclisi Başkanı Ebu Muhammed Adıl ve Sözcüsü Şervan Derwiş'in katılımıyla gerçekleştirildi. Açıklamada koalisyon güçleri komutanlarından Jimmy Gerard'ın Menbic'de kalacaklarını ve bölgeyi her türlü saldırıya karşı koruyacaklarını söylediği kaydedildi. 

BÖLGEDE ABD'NİN ASKERİ ÜSLERİ VAR

Menbiç'te ABD ve Fransa askerleri bulunurken, ABD'nin bölgede 2 askeri üssü de bulunuyor. 

YORUMLAR 23
  • Celalettin 5 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok önce üslerini vururuz
    Cevapla
  • vatan sever 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika yine yanlış yoldasın lafa gelince stratejik ortak lafa gelnice müttefikimizinsiniz diyerek NE YAPMAYA ÇALIŞTĞINIZI BİLİYORUZ HAİNLĞİN İKİ YÜZLÜGÜN DANİSKOSU BİNDAN SİZ ZARARLI ÇIKARSINIZ...
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    teröre destek veren teröristtir
    Cevapla
  • Ashuwak 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyyyy ABD seni de o teröristleri gömdüğümüz çukurlara gömeriz akıllı ol. Bunu afrinde fırat kalkanında yaptık gene yaparız. Artık teröristlerini de alıp çık hayatımızdan ve rahat bırak arap ve kürt kardeşlerimizi. Yoksa sonun bizim elimizden olacak itibarsız ve Rus parası ile bi kuruş bile etmeyeceksin
    Cevapla
  • izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    abd söz veriyor fakat türk askeri gelene kadar askerimiz gittiğinde karışmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz