ABD'nin İsrail'e hediye ettiği fotoğrafa tepki

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman'a hediye edilen ve Mescid-i Aksa'nın olduğu alana sözde Süleyman Mabedi’nin inşa edildiğini gösteren Kudüs fotoğrafı tepkilere neden oldu

ABD'nin İsrail'e hediye ettiği fotoğrafa tepki
ABD'nin İsrail'e hediye ettiği fotoğrafa tepki
GİRİŞ 23.05.2018 06:58 GÜNCELLEME 23.05.2018 06:58
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, "Achiya" adlı  yardım kuruluşunun bir çalışanı Friedman'a İsrail'in Bnei Brak şehrini ziyaret  ettiği sırada fotoşopla Mescid-i Aksa'nın yerine sözde Süleyman Mabedi inşa  edilmiş gibi gösterilen Kudüs fotoğrafı hediye etti.

Sosyal medyada dolaşıma giren fotoğrafta, Büyükelçi Friedman'ın  tepkilere neden olan fotoğrafı alırken gülümsediği görülüyor.

 

 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

"Skandal" fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından ABD'nin İsrail Büyükelçiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Friedman'ın "yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğu" belirtildi.

Fotoğrafın Friedman'ın önüne tutuşturulduğu ve o anda söz konusu değişiklikten haberdar olmadığı öne sürülen açıklamada, ABD'nin Mescid-i Aksa dahil Kudüs'teki kutsal yerlerin statükosunun korunmasına bağlı olduğu  kaydedildi.

"FOTOĞRAFI ALIRKEN YÜZÜNDE OLUŞAN GÜLÜMSEME HER ŞEYİ AÇIKLIYOR"

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat ise yaptığı yazılı açıklamayla skandal fotoğrafa tepki göstererek, "Büyükelçinin fotoğrafı alırken yüzünde oluşan gülümseme her şeyi açıklıyor." ifadesini  kullandı.

İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar olduğunu  hatırlatarak, yaşananların dini çatışmaya dönüştürülmeye çalışıldığına dikkati  çeken Ureykat, "Arap ve İslam dünyasından El Aksa Camisi ve Haremi Şerif'in  büyüklüğüne layık tepkiler gelmeden daha ne kadar ABD'nin bu alçak saldırıları  devam edecek?" diye sordu.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i  Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetüs Sahra Camisi'nin yanı  sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında  "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve  Haremi Şerif'te kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

YORUMLAR 17
  • Mukan KAHAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi gülün ama sonra perişan olacaksınız. Ayetler böyle.
    Cevapla
  • vatan evladı 5 yıl önce Şikayet Et
    ya kahhar azametli sıfatınla muamele eyle biz müslümanlara şuur ver ya Rabbi
    Cevapla
  • Kahraman 5 yıl önce Şikayet Et
    Burda oynanan oyunu iyi anlamak lazım. Yahudi ve Müslümanı birbirine kırdırmak ve sonra gelip kendi oturmak. Bunu şu an kimse farkında değil. Zihniyet haçlı zihniyeti, oyun Bizans oyunu.
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    amerikan görünümlü yahudi kökenliler israildeki yahudiler ile kolkola helal olsun davaları için nasıl birlik oluyorlar aynı birliği müslüman alemi gösteremiyor sonra zillete düçar oluyor boşuna demiyor reis bir olalım diri olalım !!
    Cevapla
  • kuruluş Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    bu fotoğraf nabız yoklama dır uyan müslüman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."