Aralarında Türkler de var! 40 kadına idam

Irak'ta aralarında Türklerin de bulunduğu DEAŞ'lı teröristlerin eşleri, 10 dakika süren duruşma sonucunda idam cezasına çarptırılıyor.

Aralarında Türkler de var! 40 kadına idam
Aralarında Türkler de var! 40 kadına idam
GİRİŞ 23.05.2018 09:38 GÜNCELLEME 23.05.2018 09:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak'ta terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerin eşlerinin yargılanması sürüyor. Bugüne kadar 16'sı Türk toplamda 40 kadına idam cezası verildi.

YARGILAMALAR DEVAM EDİYOR

 

 

Irak'ta DEAŞ'lı teröristlerin eşlerinin yargılamaları sürüyor. Mahkemeler, kendileri de DEAŞ sempatizanı olan hatta bazı eylemlerde ellerine silah da almış olan kadınları hızla idam cezasına çarptırarak infaz ediyor. 

FOTOĞRAF İNGİLİZ GAZETESİNDE YAYINLANDI

The Guardian gazetesi bu mahkemelerde çekilmiş ilk fotoğrafı yayınladı. DEAŞ'lı bir militanın eşi olan kadınlara idam kararının sadece 10 dakika süren duruşma sonucunda kararı verildiğini yazdı. Şimdiye kadar idam edilen DEAŞ'lı kadın sayısının ise 40'a ulaştığı belirtildi.

16'SI TÜRK UYRUKLU

Şubat ayında Bağdat'ta bir mahkeme, Türk uyruklu 16 kadını DEAŞ terör örgütüne katılma suçundan idama mahkum etmişti. Bağdat'taki merkez ceza mahkemesi yargıcı Abdül Settar el Birkdar, ''Sanıkların DEAŞ unsurlarıyla evlendiklerini ve ögüt üyelerine lojistik destek ve terör eylemlerinde yardım sağladıklarını itiraf ettiklerini'' söyledi.

YORUMLAR 4
  • Turgay 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu idamlara neden ses çıkaramıyor avrupa ve ABD neden mi bunlar suçlu ama suçlu olmasalar ne olur ki bu kişiler müslüman o yüzden hic sesleri çıkmaz.
    Cevapla
  • Ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    Turk olmaları bişeyi degistirnez ana yargilayanlarin abd kuklalari şiiler olduğu bilinmeli. Iysa onlar deasten beter.
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben DEAŞ lı olduğuna inanmıyorum. Irak teröriste destek veren bir ülke. O cephe ya da bu cephe farketmez. Onlar deaşlı değil masum ve gerçekten Müslüman insanlar olabilir ve bence bu ihtimal yüzde 90. Birilerinin kapalı kapılar arkasında iş yapması ne kadar manidar. Bunun sorgulanması gerekir diye düşünüyorum...
    Cevapla
  • tahir 5 yıl önce Şikayet Et
    bence deaşlı değildir deaş ırakın el altından destek verdiği bir örgüt.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!