Büyük tepki! Yahudi lobisi gerçekleri kaldıramadı

Hollanda devlet televizyonu BNNVARA’da pazar günü yayınlanan "Sanne Wallis de Show" programında, Filistin'de yaşanan İsrail dehşetinin mizah yoluyla anlatılmasına ülkedeki Yahudi lobisi tarafından tepki gösterildi.

GİRİŞ 23.05.2018 16:06 GÜNCELLEME 23.05.2018 16:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hollandalı mizahçı Sanne Wallis de Vries'ın sunduğu programda, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan İsrailli sanatçı Netta Barzilai'nin "Toy" adlı şarkısının parodisine yer verildi. Hollandalı bir mizahçı, Barzilai'yi anımsatan bir kıyafet giydi ve İsrailli şarkıcıyı taklit etti. Söz konusu şarkıda, İsrail askerlerinin Gazze’deki saldırılarına vurgu yapan komedyen, "Bakın ne kadar güzel, bomba atıyorum, İsrail tekrar kazanıyor ve parti 70 yıldır devam ediyor" sözlerini seslendirdi.

İSRAİL'İN SALDIRILARI YANSITILDI

 

 

Euronews'te yer alan habere göre, mizahçının hemen arkasındaki ekranda da Amerikan Büyükçeliliği'nin Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistinlilere İsrail askerinin saldırısını gösteren görüntüler yansıtıldı.

İSRAİL LOBİSİ GERÇEKLERİ KALDIRAMADI

Ülkedeki İsrailli dernekler ve kişiler gerçekleri yansıtan mizah şovunu kaldıramadı. İsrail Bilgi Merkezi (CIDI), şarkıda anti-semitik klişelere yer verdiğini savundu. Twitter üzerinde yaptığı açıklamada, "Sanne Wallis'in parodisi, tatsız ve asılsız bir oyun. Hollanda'da bir komedyen ifade özgürlüğüne sahip ama anti-semitik şakalara karşı çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Programın yayınlamasından bir gün sonra, Hollandalı gazete De Telegraaf, Sanne Wallis de Vries'in parodisini "Yahudi nefreti" olarak yorumladı.

HOLLANDA KURUMLARINA ŞİKAYET ETTİLER

Öte yandan, İsrail'in haber kanalı i24news haberine göre, İsrail'in Hollanda Büyükelçisi Aviv Shir-On, Hollanda kamu televizyonu hakkında şikayette bulundu ve olayı Hollanda dışişleri bakanlığına taşıdı.

YORUMLAR 8
  • dogrusu 5 yıl önce Şikayet Et
    antisiyonizmi hep anti-semitizm diye yutturmaya çalışıyorlar
    Cevapla
  • kafa 5 yıl önce Şikayet Et
    hem katliam yap hem de Yahudi nefreti diye şikayet et. başka ne bekliyordun ki?
    Cevapla
  • Yuh 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok asılsız gerçekten! Ayıp etmiş kadın!
    Cevapla
  • hatice 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ve tum dünyanın islam nefretini hangi mahkemeye sevketmeli
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme i kübra. sevke gerek yok o mahkeme kurulacak.
    Cevapla
  • Ezo 5 yıl önce Şikayet Et
    Lobilerinin kuvvetine bakın. Hollanda dışişlerine taşımışlar hemen . Ne oldu müslğmana olunca fikir özgürlüğü diye yırtıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi