Tarihin en büyük definesi bulundu

İspanyol donanmasına ait San Jose isimli geminin üç asır boyunca okyanusun altında kalan hazinelerle dolu enkazının bulunduğu resmiyet kazandı. Uzmanlara göre gemideki altın ve kıymetli madenlerin günümüz dünyasındaki değeri ise 4 ila 18 milyar dolar arasında değişiyor.

Tarihin en büyük definesi bulundu
Tarihin en büyük definesi bulundu
GİRİŞ 24.05.2018 07:52 GÜNCELLEME 24.05.2018 10:55
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Karayip Denizi'nde İngiliz donanması tarafından batırılan geminin toplarındaki yunus işlemeleri gibi özelliklerini inceleyen uzmanlar enkazın San Jose'ye ait olduğunun kesinleştiğini söyledi. 2015'te bulunan gemi 1708'de batırıldığında Amerika kıtasındaki hazineleri Avrupa'ya taşıyordu. Uzmanlara göre San Jose'nin içindeki altın ve kıymetli madenlerin günümüz dünyasındaki değeri ise 4 ila 18 milyar dolar arasında değişiyor.

O dönem Peru'dan çıkarılmış olan altın, gümüş ve zümrütleri taşıyan geminin sahip olduğu hazinenin büyüklüğü ise, bir su altı aracı olan REMUS 6000'in yaptığı video kayıtları sayesinde hesaplandı. Sular altındaki gemiye 10 metrelik bir mesafe kalana kadar yaklaşan REMUS 6000, böylece değerli bir keşfin yapılmasını sağlamış oldu.

 

 

San Jose'nin tam 62 adet silaha sahip olduğu biliniyor. Tüm bunlara rağmen gemi, İngiliz kuvvetlerine rakip olamayarak batırılmış. Eğer gemi batırılmasaydı, günümüzde milyarlarca dolar değerine sahip olan hazinesi, İngilizlerle olan savaşlarında destek olmak amacıyla ülkeye dönecekti.

Tekneyi sonuna götüren en önemli olaysa, İspanyol savaş gemilerinin yardımlarının gecikmesi nedeniyle daha fazla zaman kaybetmek istemeyen Amiral Jose Fernandez'in, risk alıp ülkesine doğru yelken açması. Rotasında ilerlerken dört İngiliz gemisi tarafından kuşatılan San Jose, taşıdığı 500 kişiyle beraber alevler içinde kalarak sular altında kalmış.

O günden beri hazine avcıları ve arkeologlar tarafından aranan geminin denizin 600 metre altında sonunda bulunmuş olması, böylece bir devrin daha kapanmasını sağlamış oldu.

YORUMLAR 31
  • Nemrut 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihin en buyuk definesii adiyamandaki tumusludedir
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    yani amerikan yerlilerinden çalınan, gasp edilen hazineler... İspanyollara değil, gerçek sahiplerine iade edilmeli... Gerçek soykırım ve katliamın delili o hazine... O yüzden 100 milyar dolar değerinde... Batının ve İspanyolların yüzüne tükürmek için yeter sebep...
    Cevapla
  • TheAzxtech 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan yerlisi mi kaldı onlar kızılderiliydi. Conilere mi gitsin bu para onlarda pkklıları beslesin hava savunma sistemi koyarlar ırağa suriyeye. İspanyollarda kalması daha mantıklı.
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    yorum yazmama gerek kalmadi, tüm dogrulari siralamassin.
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş? Avrupa bilim ve teknoloji sayesinde zengin olmuş... bu mavralı yıllarca bu memleketin evladına hakikat diye yutturdular, onlar dinlerini terk edip zengin olmuşlarmış, biz de öyle yapmalı imişiz... Hiç, tek seferde tek bir gemiyle 10 MİLYAR dolar değerinde parayı onbinlerce Amerika insanını KATLEDİP ÇALDIKLARINI söylemediler.
    Cevapla
  • Atceken 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalılar haydutdur.
    Cevapla
  • haznedar 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim sularda da hazineler var.
    Cevapla
  • mesafe 5 yıl önce Şikayet Et
    gördün mü ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!