İran'dan 'savaş' açıklaması! 'Başlatmayız ama...'

İran Ordusu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Tuğgeneral Ahmad Reza Pourdastan, İran'ın hiçbir ülkeye karşı savaş başlatmayacağını ama herhangi bir tehdide karşı kendini çok iyi savunacağını söyledi.

İran'dan 'savaş' açıklaması! 'Başlatmayız ama...'
İran'dan 'savaş' açıklaması! 'Başlatmayız ama...'
GİRİŞ 25.05.2018 17:16 GÜNCELLEME 25.05.2018 17:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran Ordusu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Tuğgeneral Ahmad Reza Pourdastan, yaptığı açıklamada İran'ın hiçbir ülkeye karşı savaş başlatmayacağını ama gerekirse herhangi bir tehdide karşı kendisini çok iyi bir şekilde koruyacağını söyledi. 

Pourdastan, İran Silahlı Kuvvetleri’nin askeri doktrininin caydırıcılık ve savunmaya dayanarak oluşturulduğunun altını çizerek, "Başka herhangi bir ülkede egemenlik peşinde değiliz, ancak düşmanın tehditlerini her yerde karşılamaya ve savunma yeteneklerimizi geliştirmeye çalışacağız" dedi.

Pourdastan, daha önce de söylediği gibi ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin düşmanlarına ezici bir tepki vermeye hazır olduğunu vurgulayarak, "Ülkenin karasularındaki düşman gemileri hakkında bilgimiz var. Askeri uzmanlarımız, düşmanların yeteneklerine karşı kendi savunma kapasitelerini gösteriyor" diye konuştu.

İran'ın doktrininin ülkeyi savunmaya dayanmakta olduğunu yineleyen Pourdastan, "Herhangi bir tehdit söz konusu olduğunda İran düşmana sert bir tepki verecek" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 6
  • kasim 5 yıl önce Şikayet Et
    İran sadece ekran koruyucu
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle bazı islam ülkeleri, birbirlerinin zaaflarını bildiklerinden , birbirlerine kolayca çelme takıyor, füze atıyorlar. Ancak dış güçler söz konusu olunca iş biraz politik söylemlere ve boş tehditlere kalıyor. İslam ülkeleri bu durumu tersine çevirmek için, dayanışma ve işbirliğini önceliğine almalı. Yoksa, Suriye, Irak, Libya'nın vaziyeti ortada. İnşallah Müslüman milletlerdeki feraset, devletleri yönetenlere de bulaşır.
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşman Füze ve uçakları İran sınırını geçerse İran’ın çok sıkıntı göreceği açık görünüyor, fakat hava savunması işi çok değiştirir ,onun için ülkelerin savunma sistemi güçlü olmak zorundadır ...
    Cevapla
  • Ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    3.günde iranin isini bitirir israil islam dünyasi birlik olursa is d3gisir
    Cevapla
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen herhalde perslerin torunlari olan acemleri araplarla karistiriyon israil daha devlet bile olmayan hizbullaha dis geciremedi israil birliklerini hallac pamuguna cevirdi hizbullah hatirlatirim
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    İran İsraili parçalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak