Macron'a soğuk duş! Gözünü korkutan gelişme

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarına karşı 60'tan fazla sendika ve parti tarafından 80 kentte "insan seli" adı verilen gösteri ve yürüyüşler düzenlenecek.

Macron'a soğuk duş! Gözünü korkutan gelişme
Macron'a soğuk duş! Gözünü korkutan gelişme
GİRİŞ 26.05.2018 16:41 GÜNCELLEME 26.05.2018 16:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, başta başkent Paris olmak üzere 80 kentte siyasi partiler, sendikalar, dernekler ve çeşitli kuruluşlar gösteri ve yürüyüş düzenleyecek.

Aşırı sol Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisi ve ülkenin en büyük sendikalarından Genel İş Konfederasyonu (CGT) ve Solidaires gibi kuruluşların çağrısıyla gün boyunca düzenlenecek yürüyüş ve gösteriler, Cumhurbaşkanı Macron ve hükümet politikalarını hedef alıyor.

 

 

İlki bugün düzenlenecek gösteri ve eylemlere geniş katılım olması bekleniyor. 

Ülkede yaklaşık 3 aydır süren grev ve gösterilerle ilgili dün bir açıklama yapan Macron, "Ülkeyi işleyemez hale getirmek isteyenler başarılı olamayacak, hiçbir şey beni durduramayacak ve sükunet tesis edilecek." ifadelerini kullanarak hükümetin proje ve reformlarının olduğu gibi yürürlüğe konulacağını söylemişti.

CGT Genel Sekreteri Philippe Martinez, France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron'un, "Gerçek hayatta neler olduğunu görmek için zaman zaman sarayının penceresinden sokağa bakması gerektiğini" kaydetti.

Gösteri ve yürüyüş çağrılarının ardındaki isim LFI lideri Jean-Luc Melenchon, Liberation gazetesine verdiği röportajda, "Fransa'da artık yeni bir döneme girildiğini ve ülkenin kaynama aşamasında olduğunu" söyleyerek, Macron'un, Fransız halkının sesini duymak istemediğini, artık sesini duyurmak isteyen herkesin bir insan seli oluşturarak sokaklara çıkacağını belirtti.

Fransa'da demiryolu, enerji, eğitim, sağlık, temizlik, kamu, ulaşım ve sosyal hizmetler başta olmak üzere çok sayıda sektörde grev ve gösteriler devam ediyor. Hükümetin reform planına karşı çıkan sendikalar, kemer sıkma politikalarından vazgeçilmesi, alım gücünün artırılması ve işten atılmalara son verilmesini talepinde bulunuyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • diktatör macron 5 yıl önce Şikayet Et
    ömer
    Cevapla
  • Nobut 5 yıl önce Şikayet Et
    Makron heralde karısının sözünden çıktı.
    Cevapla
  • VATANSEVER 5 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi diye yıllardır DUNYAYI kandirdiniz , hani sizdeki demokrasi?
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    mahmut kardes yorumunda yurt disinda yasamasindan dolayi bazi gercekleri görebilmis lakin ülkemiz icinde yasayan lar ise devlet versin biz yatalim derdinde devlet vermeyince devletten kötü kimse yok sayet bu secimde ERDOGAN yüzde 60 i cok rahat gecmez ise buda milletimizin aslinda ne kadar NANKÖR oldugunun en bariz kanitidir neden mi? meydanlardan biri köprü digeri kanal istanbulu bir digeri hastane araba projlerini DURDURACAKLARININ vaatlerini veriyor sa ve bunlar yüzde 40 oy alirsa milletin ne kadar aptal oldunun acik ifadesidir
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    macron ne oldu lan koltuk sallanmaya mi basladi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...