S.Arabistan'da sıcak saatler! İHA ile geldiler

Suudi Arabistan'ın Abha kentindeki havalimanına yönelik hava saldırısı girişimi engellendi. Suudi makamlarınca yapılan açıklamada, 'terörist saldırı' girişiminin engellendiği ve havalimanında seferlerin normal seyrinde devam ettiği kaydedildi.

S.Arabistan'da sıcak saatler! İHA ile geldiler
S.Arabistan'da sıcak saatler! İHA ile geldiler
GİRİŞ 26.05.2018 20:05 GÜNCELLEME 26.05.2018 22:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yemen'deki Husilerin, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Abha Havalimanı'nı hedef alan hava saldırısı girişiminin engellendiği belirtildi.

Suudi Arabistan'ın resmi televizyon kanalı El-İhbariyye'de yayınlanan koalisyon güçleri açıklamasına göre, Abha kentindeki havalimanına yaklaşan insansız hava aracı (İHA) imha edildi.

 

 

Açıklamada, "terörist saldırı" girişiminin engellendiği ve havalimanında seferlerin normal seyrinde devam ettiği kaydedildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun açıklamasında ayrıca saldırının sorumlularının da öldürüldüğü ifade edildi.

Öte yandan Husilere ait El-Mesira televizyonunun haberinde, Abha Havalimanı'na İHA ile hava saldırısı düzenlendiği iddia edildi. Saldırının ardından havalimanındaki seferlerin çift yönlü olarak durdurulduğu ileri sürüldü.

2014'TEN BU YANA ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Husilerin aynı havalimanını geçen ay da Qasef tipi İHA ile hedef aldığı belirtilmişti.

Husilerin Suudi Arabistan'ın farklı kentlerini de sık sık balistik füzelerle hedef aldığına ve saldırıların engellendiğine yönelik açıklamalar yapılıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de yönetimi ele geçirmek isteyen Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'te başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında meşru yönetime bağlı güçlere destek veriyor.

YORUMLAR 9
  • Hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemenden füzeleri, iha ları fırlatan da, Arabistanda düşüren de Amerika ve onun işbirlikçileridir. Aptal Suudilere yeni Amerikan savunma silahlarını sokuşturmak için.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    demedi demeyin suuni arabistan suriye gibi olacak herzamanki müslüman ölmek icin bahane arayacak.
    Cevapla
  • doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd'nin yeni silah satış anlaşması gelir arkasından. Sunumlar hazırlanıyordur şimdi.
    Cevapla
  • Akdeniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı
    Cevapla
  • teoman 5 yıl önce Şikayet Et
    bu. adamlar. ahir zamanda ortadoğuda çıkacak süfyanın köpekleri...göründe. bakın ahir zaman alametleri. bir. bir tesbihtanesi gibi sıra sıra geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı