Fransa skandal afişleri tekrar astı!

Fransız dergisi Le Point'in Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği afişler dün Türkler tarafından indirildi. Belediye Başkanı, jandarmalarla gelerek skandal afişleri yeniden astı.

Fransa skandal afişleri tekrar astı!
Fransa skandal afişleri tekrar astı!
GİRİŞ 27.05.2018 07:54 GÜNCELLEME 27.05.2018 17:46
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Fransa'da yayın yapan haftalık Le Point dergisinin son sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye, Fransa'da yaşayan Türkler ve Türklere ait kurumlar hedefe konulmuş ve kesin olmayan veya anonim kaynaklara dayandırıldığı söylenen bilgilerle karalama kampanyası başlatılmıştı.Dergiye, Türkiye ve Fransa'da yaşayan Türkler büyük tepki göstermiş, Avignon ve Valencekentlerinde bir gazete bayisine asılan tanıtım afişi protestolar sonucu indirilmişti.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI JANDARMAYLA YENİDEN ASTI

Dün öğle saatlerinde Fransa'da yaşayan Türklerin tepkisi sonucu yerinden indirilen afişin bugün yeniden astı.Yerel La Provence gazetesi, öğle saatlerinde belediye başkanı ve yaklaşık 20 jandarma eşliğinde afişlerin yeniden asıldığı bilgisini verdi.

AFİŞLER KORUMA ALTINA ALINDI

Sosyal medya ve basında Le Point'ın haber dili ve taraflı yayını eleştirildi.Haberde, gazete bayisi etrafında çok sayıda Türk kökenli kişinin bulunduğunu ve dergiyi protesto ettiğini belirtirken, jandarma görevlilerinin uzun süre bayi etrafında nöbet tuttuğunu, akşam saatlerinde ise bölgeden ayrılarak görevi devriye gezen görevlilere devrettiğini yazdı.Bu arada, Fransa'da dergiye gösterilen tepkiler sonrası "ifade ve hakaret özgürlüğü" tartışmaları başladı.
 

Haberi duyan Türkler Fransa'yı ayağa kaldırdı

YORUMLAR 70
  • TR-IZMIR 5 yıl önce Şikayet Et
    KISAS .. bundan böyle Türkiye'de gerçeklesecek tüm Sempoziumlarda, sportif Organizasyonlarda, Otobus Taksi duraklarda, reklam biblolarda, Türkiye'de gerçeklesecek NATO Toplantilarinda, Ekonomik Forumlarda, AVM'lerde Eczanelerde, hastanelerde, Üniversitelerde, Turistik bölgelerde, velhasil.. her yerde afisler konmali .. TC.Polisi esliginde ve gözetiminde afis Manset => Afrika Diktatörü Fransiz MACRON <= ... yahu, ülkemin gazetecileri Vatandaslarim neden karsilik vermiyor, böyle konularda meydani bos birakiyoruz, çok daha cesur olmaliyiz.. ülkeme hakaret ediliyor beyler.. haloo nerdesiniz ?
    Cevapla
  • Abou 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Afrikayı tüm AVrupa olarak sömürdünüz , soykırım yaptınız bize iftira atıp bize soykırımcı diyorsunuz.Amerika da aynı şekilde kızılderilileri soykırıma uğrattı şimdi de orta doğu ve dünyayı sömürüyor. O kadar ileri gittiler ki yok biz DAEŞin petrolü için Daeşle iş birliği yapıyormuşuz.Tüm bun iftiraları görüp de hala AKP ye düşman olanlar var.Tamam oy verme fakat iftira da atmayın.Avrupa ya Amerikaya sözde şikayet ediyorlar vatan hainleri.
    Cevapla
  • TR-IZMIR 5 yıl önce Şikayet Et
    seninle hemfikirim .. aynen
    Cevapla
  • VATAN 5 yıl önce Şikayet Et
    erdoğanın posterine bile Allahu teala böyle sizi bekçi eder haberiniz olmaz.siz istediğiniz kadar diktatör yazın..biz gerçekleri biliyoruz..ve sonuna kadar arkasında duracağız size yedirmeyeceğiz erdoğanı.
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Diktatör Batı
    Cevapla
  • yorgun adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Afisin asildigi yere yag puskurtun yapismaz istedigi kadar ugrassin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor