S.Arabistan'dan Türkiye ile kriz çıkartacak hamle

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD/YPG ile kuracağı kanunsuz sınır muhafızları gücüne desteğini açıklayan Suudi Arabistan, örgüte maddi yardım gönderdi.

S.Arabistan'dan Türkiye ile kriz çıkartacak hamle
S.Arabistan'dan Türkiye ile kriz çıkartacak hamle
GİRİŞ 28.05.2018 12:25 GÜNCELLEME 28.05.2018 12:25
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Suriyeli ''muhaliflere'' ait Baladi-News'in bildirdiğine göre ABD tarafından desteklenen terör örgütü PYD, Kuvvatu's-Sanadid adlı grupla birlikte Suriye-Irak sınırındaki Yarubiye'de sözde ''sınır muhafızları'' için kayıtlara başladı.

KONTROL NOKTALARI KURACAK 

Kanunsuz oluşuma  katılanların 2 yıl görev yapacağı ve 200 dolar maaş alacakları bildirildi. Haberde PYD'nin oluşturduğu bu askeri birlik için Suudi Arabistan'dan maddi yardım aldığını belirtildi.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı 14 Ocak'ta Suriye'nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir ''sınır muhafız gücü'' kurulacağını açıklamış, Türkiye bu hain oluşuma tepki göstermişti. Haberde ABD tarafından desteklenen güçlerin Suriye-Irak-Türkiye sınırında kontrol noktaları oluşturmaya hazırlandığını da bildirdi.  

ABD SÖZDE GERİ ÇEKME KARARI ALMIŞTI AMA...

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de görev yapan askerlerini geri çekme kararı aldığını açıklamıştı.

Trump'ın bu kararından sonra Suudi Arabistan, Amerika askerlerinin Suriye'de kalmasını istedi. Amerikan askerlerinin Suriye'deki görevlerine devam etmesi için Suudi Arabistan'dan finansman desteği isteyen Trump, istediği sonuca ulaşmış oldu.

YORUMLAR 153
  • murat ünlü 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar arap kıyafeti giymiş amerikalı inanmayın arap olamaz arapların sözü geçmiyor ortadoğuda abd(israil) ve ingiltere ne derse o olur geri kalanı da seçim yapması yasak sandık ve demokrasi olmayan kalabalık müslüman çoğunluk ve onların lideri olabilecekler ise arap çöllerinde hapis arap milletinin tek umudu Türkiye bir avuç azınlık oligarşik diktatörlük ile yönetiyor.halkı öyle korkutmuşlar ki kimse bilmiyor cahil ve anca kendi işiyle meşgul
    Cevapla
  • Sarı kız 5 yıl önce Şikayet Et
    Arabistan prensi geberdi diyorlar kilise de açacaktı ne oldu ki
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    bu araplar zaten yuzyıllardır ingiliz uşagı asla guven olmaz
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    tarihinin en büyük hatalarından birini yapar Suudlu kral ve prens. zaten şu an ülkemiz aleyhine ne varsa yapma gayretinde. bu direk olarak karşı karşıya gelmedir. tam bir ABD kurnazlığı güya Suriyeyi terkediyor görüntüsü verip avanelerini oraya yerleştiriyor.
    Cevapla
  • eyt li 5 yıl önce Şikayet Et
    kutsal mekana yakışmayan satılık islam düşmanları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor