Resmen açıklandı! İsrail'den skandal hamle

İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze Şeridi’yle deniz sınırında set inşa edilmeye başlandığını ve işlerin yılsonuna kadar tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Resmen açıklandı! İsrail'den skandal hamle
Resmen açıklandı! İsrail'den skandal hamle
GİRİŞ 28.05.2018 09:50 GÜNCELLEME 28.05.2018 10:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, konuya ilişkin açıklamasında "Sahil şeridi üzerinden İsrail topraklarına nüfuz edilmesi olasılığını etkili bir şekilde engelleyen, dünyada benzeri bulunmayan engelleyici bir yapının inşaatı söz konusu" ifadelerini kullandı.

Liberman ayrıca setin inşa edilmesinin, "Gazze Şeridi'nde iktidardaki Hamas hareketinin planlarını bozacağını ve "stratejik silahını" işe yaramaz hale getireceğini" kaydetti.

 

 

İsrail Savunma Bakanlığı, set inşa etme kararının 2014’te Gazze Şeridi’ndeki "terör örgütü" olarak gördüğü Hamas'a karşı düzenlenen operasyon sonrasında alındığını ileri sürüyor.

Üst kısmı dikenli tellerle kaplı taş dalgakıranın, geçmişte deniz sınırından sızma girişiminde bulunan Filistinli deniz komandolarının saldırısından İsrail’i korumak için tasarlandığı ifade ediliyor.

YORUMLAR 11
  • Beto 5 yıl önce Şikayet Et
    Boykott ISRAEL
    Cevapla
  • BM askeri 5 yıl önce Şikayet Et
    İİT toplandı. BM askeri güç göndersin diye karar aldı. Acayip traji komik bir olay. Amerika israil ve BM birleşmiş Filistini parçalıyor. Biz kalkmışız BM askeri istiyoruz. Böyle pasif bir karar alacağınıza ''''Filistine müslüman devletlerin askerlerinden oluşan bir koruma gücü gönderilecektir.''''' Açıklama böyle olsaydıya. Boş boş konuştuk. ONE MUNİTE ruhu zedelendi. MAVİ MARMARA ruhu zedelendi. İİT TOPLANDI ve fos çıktı.
    Cevapla
  • Sayko 5 yıl önce Şikayet Et
    Korkudan kendilerini kafese kitleyecekler bu gidişle.
    Cevapla
  • Eginli 5 yıl önce Şikayet Et
    Parasida Araplardan. Nerden biliyorsun derseniz. Arap amerikaya amerikada bunlara odeme yapiyor. Hac paralari, ucak, silah, petrol paralari hep amerikaya akmiyormu?
    Cevapla
  • snx 5 yıl önce Şikayet Et
    Allan cc.abd,israilin belasını versin ,kahrı perişan eylesin.amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor