Rusya ve İsrail 'İran' konusunda anlaştı!

İsrail ile Rusya'nın, Suriye rejimin güçlerinin ülkenin güney sınır bölgelerinde kontrolü yeniden sağlaması konusunda anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Rusya ve İsrail 'İran' konusunda anlaştı!
Rusya ve İsrail 'İran' konusunda anlaştı!
GİRİŞ 29.05.2018 09:26 GÜNCELLEME 29.05.2018 09:26
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail Kanal 10 televizyonunun haberine göre Rusya ve İsrail, diplomatik görüşmeler neticesinde, Suriye'nin İsrail sınırındaki güney bölgelerinde kontrolün yeniden Suriye rejim güçlerine geçmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Haberde ayrıca sınır bölgelerinde, İran, Lübnan Hizbullahı ya da herhangi bir yabancı birliğin yer almayacağı konusunda da mutabık kalındığı aktarıldı. Ayrıca, İsrail'in Suriye içindeki eylem özgürlüğünü koruyacağı kaydedildi.

 

 

ESED ANLAŞMAYI ONAYLIYOR

Suriye rejiminin de söz konusu anlaşmayı onayladığı öne sürüldü. Anlaşmada yer alan ülke yetkilileri, henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

İSRAİLLİ BAKAN RUSYA'YA GİDİYOR

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile İran'ın Suriye'deki varlığını görüşmek üzere çarşamba günü Moskova'ya gitmesi bekleniyor.

İsrail basınında, Rusya'nın, İran'dan Suriye-İsrail sınırındaki güçlerini çekmesini istediğine ilişkin haberler yer almıştı.

İRAN ÇEKİLMEYE SICAK BAKMIYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye'nin güney sınırı bölgelerinde sadece bu ülkenin askerinin bulunması gerektiğini ifade etmişti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de "terör tehdidi var oldukça ve Suriye hükümeti, İran'dan yardım istedikçe ülkesinin, Suriye'de kalacağını" kaydetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edilirse israil ciddi bir şekilde sunni topluluklardan rahatsız olmuyor.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden olsun ki? Arap körfez ülkeleri ile ittifakı kurmuş zaten. İsrail'i eskiden dolaylı şimdi ise göz göre göre destekliyor. Filistin mi? Boşversene diyorlar.
    Cevapla
  • Mehreba 5 yıl önce Şikayet Et
    Sünnî ler sözüne sadık olur. Israil şia ya güvenmediği için aracı olarak Rusya yı kullanıyor
    Cevapla
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Hamas yüzde yüz Sunni bir güç değil mi? İyiki İran ve hizbuşeytana üç beş saldırı yaptı İsrail, hemen İsraili Sunni dostu yapacak müptezel İrancılar. İsrailin Suriyede 8 yıl boyunca İran ve Hizbuşeytana tek mermi atmaması normal miydi? Önce İran ve Hizbuşeytanın Suriye direnişini çökertmesini seyretti İsrail. Şimdi de eski ortağına kazığı atıp yol veriyor. İran sıkıysa karşılık verseya İsraile?
    Cevapla
  • gariban ciftci 5 yıl önce Şikayet Et
    iranin orada olma sebebi tamamen israilin guvenligi icin hala uyanamadiniz dimi iran en buyuk israil muttefikidir bu dunya uzerinde.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapma... Bu hikayelere artık karnımız tok. Yıllardır israil iran ortak demekle beyin yıkadınız ama bunun böyle olmadığını dünya alem anladı bir tek siz anlamadınız
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    ortodoks+ortodoks=Irana gooool
    Cevapla
  • T.C. Vatandaşı 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail, Rusya'yı tuzağa düşürmeye çalışıyor. Daha doğrusu emelleri doğrulusunda kullanmaya çalışıyor. Rusya'nın İsrail'le anlaşması demek ABD ile anlaşması demektir. Bu da bölge ülkeleri tarafından yanlış atılmış bir adım olarak algılanacaktır.
    Cevapla
  • ugur btn 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah iran vah iran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu