Türk kadın İngiltere'nin gündemine oturdu!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield'da belediye meclis başkanlığına İşçi Partili 29 yaşındaki Nesil Çalışkan seçildi. Çalışkan, Londra'daki 32 yerel bölge içindeki "en genç başkan" olma sıfatını da kazandı.

Türk kadın İngiltere'nin gündemine oturdu!
Türk kadın İngiltere'nin gündemine oturdu!
GİRİŞ 29.05.2018 13:53 GÜNCELLEME 29.05.2018 17:54
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Çalışkan bu göreve atanan ilk kadın ve etnik kökenli başkan olmanın yanında, Londra'daki 32 yerel bölge içindeki "en genç başkan" olma sıfatını da kazandı. 

Atamanın resmen gerçekleştiği törenin sonrasında BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Çalışkan, "Enfield Belediyesi'nin ilk kadın başkanı olmanın ne kadar özel olduğunun farkındayım" dedi.

 

 

Ailesi 1970'li yıllarda Kıbrıs'tan İngiltere'ye göçen 29 yaşındaki Çalışkan, "Hayatım boyunca yaşadığım yerin temsilcisi konumuna ulaşmak mutluluk verici" diye konuştu.

Enfield'da her beş kişiden birinin Türk olduğu tahmin ediliyor.

Türkçe bu bölgede İngilizce'den sonra en çok konuşulan dil konumunda.

YORUMLAR 19
  • hoşhatun 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi iyi yakında ingiltereyi Türkintere yapar
    Cevapla
  • Yörük GURD 5 yıl önce Şikayet Et
    Memlük Devletini de kuran bir köle TÜRK.Toplum düzeni sağlamada , hiyerarşide Türkler muazzam insanlar.Bir müddet(istisna) özünü unutsa da köklerinden asla kopmuyorlar.
    Cevapla
  • cehalet düşmanı 5 yıl önce Şikayet Et
    kesin hainlik yapar, Türklükle alakası yok, asimile olmuşlar... birimiz de çıkıp başarılı olur inşallah dememişiz. nedir bu önyargı? kadına hain diye yazanlar size soruyorum siz bu ülke için, insanlık için ne yaptınız? yazık size...
    Cevapla
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    "tahmin ediliyor" mu? nüfus sayımı yapılmıyo galiba İngilterede. hem işçi partiliden Türk milletine fayda gelmez, milliyet onlar için önemli değil. zaten kıbrıslıymış, onlar hiç sevmez bizi
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    hainlikle ne alakası var arkadaşlar.. ne güzel işte bizim insanımız bizden biri orda birlik olmuşlar başarı elde etmişler.. biz hain millet değiliz Türkler ekmek yediği yere ihanet etmez vatanımız bellidir ancak başka memleketlerde çalışan insanlarımızın da o memleketlere faydalı olmalarında bir sakınca yoktur.. bizi daha iyi tanıtmalı ve Türk milletini temsil ettiğini unutmamalı inşallah yüzü kara çıkmaz Rabbim utandırmasın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?