Mehmetçikte nöbet tutacak! Açılıyor

TSK’nın Suriye’de oluşturduğu 12 gözlem noktasının ardından Halep-Şam ve Halep-Gaziantep yolları yeniden açılacak. Halep-Şam arasında ulaşım 360 km.’ye düşecek. Bu hattın 160 kilometrelik kısmında güvenliği Türk askeri sağlayacak.

Mehmetçikte nöbet tutacak! Açılıyor
Mehmetçikte nöbet tutacak! Açılıyor
GİRİŞ 29.05.2018 14:12 GÜNCELLEME 29.05.2018 17:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlip Daret Izze bölgesinden başlattığı gözlem üsleri Halep-Raşidiyn ve Anedan bölgelerine ulaştı. Cisr el Şugur ve Hama sınırlarında inşa edilen askeri üslerin 12.'sinin de tamamlanması ile bir sonraki aşamaya geçiş süreci başladı. Türkiye, Rusya ve İran arasında varılan Astana mutabakatı uyarınca Halep-Şam ve Halep-Gaziantep güzergahlarının yeniden açılarak karşılıklı gidiş ve gelişlerin sağlanması için gün sayılıyor.

EL-BAB GÜZERGAHI

 

 

Halep il merkezinden El Bab’a uzanacak hat konusunda son hazırlıklar yapıldı. Halep’ten Çobanbey kasabasına uzanacak hattın sınır noktası Ebu Zinden köyü olacak. Muhaliflerin 2016 yılında yaşanan kuşatma sonrası terkettiği Halep ile kuzey bölgeleri arasında bağlantı koridoru tamamen kapandı. Halep merkez ve muhalif bölgeler arasında son 1 buçuk yıllık dönemde tek geçiş güzergahı olarak PKK kontrolündeki Afrin-Nübbul-Zehra hattı kullanıldı.

GÜVENLİK TÜRK ASKERİNDE

Çobanbey sınır hattından Halep merkeze açılacak toplamda 65 kilometrelik koridorun 36 kilometrelik bölümünde güvenlik Türk askeri tarafından sağlanacak.

Türkiye’nin Hama, Halep ve İdlip bölgelerine konuşlandırdığı askeri birlikler çatışmasızlık bölgelerinde ateşkesi koruma işlevinin yanında yeniden hayata geçirilecek Halep-Şam karayolunun da denetim ve emniyetini sağlayacak.

360 km.’ye düşecek

Şam-Halep ana güzergahının hayata geçmesi ile ulaşım El Iys, Serakıb, Maaret el Numan, Han Şeyhun, Morek, Suran, Hama, Rastan, Telbise, Humus hattından sağlanacak. Bu ana hat sayesinde ulaşım da 360 kilometreye düşecek, hattın 160 kilometrelik kısmında görev yapacak Türk güçlerine, kuzeyde ise Rus askeri birlikleri eşlik edecek. Türkiye tarafından inşaa edilen gözetleme üslerine ek olarak Halep-Şam yolunun güvenliği için de bölgeye özel askeri birlikler sevk edilecek. Güzergahta bin 500 ila 2 bin arasında Türk askeri görev alacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • ekrem nazik 5 yıl önce Şikayet Et
    eee Herkes türk gibi onurlu ve merhametli olamaz ne demiş atamız ne mutlu türküm diyene yeryüzünün en merhametli Türk insanıdır
    Cevapla
  • İzmirli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapma icabet
    Cevapla
  • icabet 5 yıl önce Şikayet Et
    yani bu suriyeliler de genç olanları öso da askerlik yapsın. türkiyede zibidilik yapıp geziyorlar. keyifleri keyif. bizim çocuklarımızda onların vatanlarında perişan olsun. adamlar açık açık orucu bile yiyorlar. iyileri vardır ama yaramazda çok içlerinde
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yuh diyorum sana icabet adamlar bizden düzgün içki içeni görmedim bizimkiler alkolik osmanli geri geliyor reis bilir işini sen canını sıkma yolumuz açık inşallah hayırlı aksamlar diliyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor