Türk bayraklarıyla açılmışlardı! İsrail el koydu

İsrail güçlerinin, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 8. yılında İsrail ablukasını kırmak için Gazze limanından sembolik olarak denize açılan tekneleri kuşattığı bildirildi. İ24 News ise, İsrail donanmasının Gazze teknelerine müdahale ederek ele geçirdiğini duyurdu.

Türk bayraklarıyla açılmışlardı! İsrail el koydu
Türk bayraklarıyla açılmışlardı! İsrail el koydu
GİRİŞ 29.05.2018 16:59 GÜNCELLEME 29.05.2018 17:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar Komitesi Basın Sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail ablukasını kırmak amacıyla Gazze limanından hareket eden teknelerin İsrail tarafından kuşatıldığını kaydetti.

İ24 News ise, İsrail donanmasının Gazze teknelerine müdahale ederek ele geçirdiğini duyurdu.

 

 

Teknelerin 8 deniz milini aştığına dikkat çekilen açıklamada, "Siyonist İsrail donanmasına ait 4 hücumbot, şuanda özgürlük teknelerinin çevresini sardı. Teknelerdeki aktivistlerin hayatının tüm sorumluluğu İsrail'e aittir" denildi. 

Filistinli aktivisitler, Mayıs 2010'da Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan ve İsrail saldırısı sonucu 10 şehit veren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 8. yılı anısına Gazze limanından teknelerle denize açılmıştı.

İsrail ablukasını kırmak ve dünyaya mesaj vermek için yola çıkan teknelerde aralarında yaralı, hasta ve öğrencilerin de olduğu bir grup Filistinli aktivist bulunuyor.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 6
  • Akıncılar 5 yıl önce Şikayet Et
    Halifenin bir sözü yeterdi , ancak ortada ılımlı islama geçiş yapan soytarılar başka Osmanlı Padişahlarının Halifelerinden Sultan 2. Abdul Hamid Han . Allah'ın yardı ve izniyle Hakkın savunucuları ve adaletin gözetleyicileri bir neslin torunları halen var.
    Cevapla
  • ver mehteri 5 yıl önce Şikayet Et
    Zalim kafir İsrail zaten Filistin diye bir yer bırakmadı inanıyorum yakında kendisi tamamen yok olacak
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler... Ortadoğu'nun en mazlum ve çaresiz bırakılmış halkı. Siyonistler onca yılıdır katletmekten yıldıramadı. Herşeylerine el koyuyor.
    Cevapla
  • TR-IZMIR 5 yıl önce Şikayet Et
    i LOVE YOU FILISTINI ... i LOVE YOU FILISTINI ... i LOVE YOU FILISTINI
    Cevapla
  • Tugay 5 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki