İsrail ordusunda panik! İlk kez sorun çıkardı

Filistinli direniş gruplarının İsrail’in güneyine yönelik roketli saldırısını bahane eden işgal ordusu, Gazze’ye gece operasyonu düzenledi. Hamas saldırılara roketlerle karşılık verirken, Demir Kubbe hava savunma sisteminin ilk kez aksaması İsrail’de paniğe neden oldu.

İsrail ordusunda panik! İlk kez sorun çıkardı
İsrail ordusunda panik! İlk kez sorun çıkardı
GİRİŞ 31.05.2018 09:06 GÜNCELLEME 31.05.2018 16:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail ordusu, Hamas ve İslami Cihad’dan gelen saldırıları bahane ederek, yaklaşık 10 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ni sabah kadar bombaladı. Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları ile İslami Cihad’ın Seraya El Kudüs güçlerine ait 60 hedefi bombalayan İsrail ordusunun Gri Şimşek Operasyonu’na direniş grupları da 7 noktadaki 35 hedefi vurarak karşılık verdi. Gazze’de 2014’ten bu yana yaşanan en şiddetli çatışmalar, darbeci lider Sisi’nin Mısırı’nın araya girmesiyle çözüldü.

DEMİR KUBBE ISKALADI

 

 

İki gündür Gazze sınırına askeri yığınak yapan işgal güçleri, önceki gece, Filistinli direniş grupları Hamas ve İslami Cihad’a ait askeri hedeflere operasyon düzenledi. Kentte aralarında insansız hava aracı (İHA) merkezi, roket yapım atölyesi, askeri üsler ve yapımı devam eden sınır tünelinin bulunduğu toplam 60 nokta hedef alınırken, direnişçiler de İsrail’in güneyini bombaladı. İsrail’in Demir Kubbe isimli hava savunma sistemi, ilk kez Gazze’den gelen roketleri ıskalarken, Hamas’ın saldırısında 3 işgalci askerin yaralandığı bildirildi. İki taraftan da can kaybının yaşanmazken, İsrail ordusunun saldırıları sabah 05.44’e kadar sürdü. Harekat sırasında aksayan Demir Kubbe hakkında Jerusalem Post gazetesine bilgi veren askeri yetkililer, direnişçilerin fırlattığı füzelerin yüzde 25’inin önlenemediğini ifade etti.

SİSİ ARACI OLDU

Hamas, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların ardından 2014’ten bu yana yürürlükte olan ateşkes anlaşmasına geri dönme konusunda İsrail ile aracılar yoluyla anlaştıklarını duyurdu. Hamas işgalcilerin durması halinde kendisinin saldırmayacağını ifade ederken, Ordu Radyosu’na konuşan İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, “Bu şiddeti başlatanlar durdurulmalı. İsrail Hamas’a bedelini ödetecek” dedi. Açıklamalar sonrası bombardıman dururken, Haaretz gazetesine konuşan İsrailli kaynaklar darbeci lider Sisi’nin Mısırı’nın aracı olarak Hamas’ı durdurduğunu söyledi. Tel Aviv’in görüşmelerden haberdar olmadığını savunan kaynak, “Ancak onlara Gazze’den saldırı olmazsa ateşi kesip mutabakata uyacağımızı belirtmiştik” diye konuştu.

Özgürlük gemisi zorla Aşdod’a çekildi

İsrail’in yaklaşık 10 senedir sürdürdüğü ablukayı kırmak adına Gazze Limanı’ndan tekne ve gemilerle denize açılan Filistinli aktivistler, işgal güçlerinin donanması tarafından durdurularak alıkonuldu. Gazzelileri taşıyan ‘özgürlük’ isimli gemi, 6 deniz mili sınırını geçince zorla Aşdod Limanı’na çekildi. Konu hakkında açıklama yapan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “Gazzeli bir grup hastayı yurt dışına çıkarmaya çalışan özgürlük gemisine yönelik saldırı, İsrail terörizmlerinden biridir” derken, Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar Komitesi de kaptan hariç herkesin serbest bırakıldığı bildirdi. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 2
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    cocuklarinizi memur olsun diye yetistirmeyin . teknik,natur , mathematik ,fizik dalinda okusunlar . sonra gerisini onlar düsünsün ALLAH BIZE ZIHIN ACIKLIGI VERSIN
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    itrail son un cok yakin dir eyy kuduz köpek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!