Mısır ve İsrail'den ortak çağrı!

Mısır ve İsrail'in Çin'den, Filistin meselesiyle ilgili barış sürecinde önemli bir rol oynamasını talep ettiği belirtildi.

Mısır ve İsrail'den ortak çağrı!
Mısır ve İsrail'den ortak çağrı!
GİRİŞ 01.06.2018 17:19 GÜNCELLEME 01.06.2018 17:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mısır resmi haber ajansında yer alan habere göre, Mısır'ı ziyaret eden Çin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Gong Xiaosheng, Çin'in Kahire Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, "Mısır ve İsrail, Pekin'den Filistin-İsrail barış sürecinde büyük bir rol oynamasını talep etti" dedi.

Çin'in, Filistin meselesi ve barış süreciyle ilgili Mısır'la daha iyi iş birliği ve koordinasyon kurmaya çalışacağını aktaran Xiaosheng, Gazze'deki Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki askeri gerginliğe işaret ederek, mevcut gelişmelerden ve gerginlikten derin endişe duyduğunu dile getirdi.

 

 

Xiaosheng, Mısır'da Filistin-İsrail sorununa ilişkin yaşanan gelişmelerle ilgili görüşmelerde bulunduğunu belirterek, "Mısır tarafı barış sürecinde Pekin yönetiminin aktif rol almasını istediğini aktardı. Öte yandan İsrail de Çin'in daha büyük bir rol üstlenmesi önerisinde bulundu. Bu, önemli bir gelişme. Nitekim geçmişte İsrail, ABD'nin Filistin meselesinde tek taraf olmasında ısrarcıydı. Çin, Arap Barış Girişimini ve Filistin halkının çıkarlarıyla örtüşen tüm girişimleri destekliyor" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • baybars 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra baris sureci saçmaligindan bahsedilemez.Kudus işgal altinda şimdi İsrail ile musluman ulkelerin arasinda savaş zamani.Birbirimizi kandirmayalim hristiyan ulkeler israille savaşmaz.ISLAM KONFERANSI TOPLANIP ISRAILE KARSI TOPYEKUN SAVAŞ KARARI ALMASI LAZIM.Baska care yok maalesef.
    Cevapla
  • hakdin islam 5 yıl önce Şikayet Et
    sisi katili az kaldi senin hesabini rabbim çabuk görecektir
    Cevapla
  • memet moral 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım terörist israyili mısırı başına getirdikleri firavunu kafiri Amarkan terörist devletini helak et parampatça et cehenemin dibine sok Allahım Amin
    Cevapla
  • spekoz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah kafirler az kaldi sizede sira gelecek zafer islamin olacak cok az kaldi...
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD açığa düştü gel Filistinlilerin hesabını sen gör diyor. Menfaatleri olmasaydı çağrı yapar mıydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi