Londra Belediye Başkanı'ndan flaş PKK çağrısı!

Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Sadık Han, çok kritik bir açıklama yaptı. Han, "PKK yasal boşluklardan yararlanıyorsa bence hükümetin ve İçişleri Bakanı'nın bu yasal boşlukları gidermek için harekete geçmesi önem taşıyor" dedi.

GİRİŞ 01.06.2018 16:00 GÜNCELLEME 01.06.2018 16:52
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Belediye Başkanı Sadık Han, İngiltere’de hükümetin terör örgütü PKK’nın yararlandığı yasal boşlukları gidermesi gerektiğini söyledi. Londra’da yaşayan Türk toplumunca kentin kuzeyindeki Aziziye Camisi'nde düzenlenen iftara katılan Han, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türk vatandaşlarının kentin ekonomik, kültürel ve sosyal hayatına yaptığı katkıyı öven Han, “Londralı” diye nitelendirdiği Türklerin Londra’nın dünyanın en muhteşem kenti olmasına yardım ettiğini” ifade etti.

 

 

 

LONDRA'NIN İLK MÜSLÜMAN BELEDİYE BAŞKANI

Türk toplumunun iftar davetine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Han, Londra’nın ilk Müslüman belediye başkanı olarak geride bıraktığı 2 yılda Türk vatandaşlarının da desteğini arkasında hissettiğini kaydetti.

“Türkler de Londra’daki diğer azınlıkların yaşadığı sorunların büyük bölümünü yaşıyor.” diyen Han, “Tıpkı diğer topluluklar gibi onlar da ucuz barınma, çocukları için eğitim ve iş ihtiyacı içinde. Türk toplumu ayrıca girişimci de. Belediyenin onlara ihtiyaç duydukları desteğin verilmesini sağlamaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Türklerin de ülkedeki Müslüman toplumun parçası olarak İslamofobi'nin hedefi haline gelebildiğine dikkati çeken Han, “Ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadele ediyoruz. Londra polisi tüm nefret suçlarına karşı sıfır tolerans gösteriyor. Aziziye Camisi'nin de yer aldığı Hackney ilçesi güzel bir örnek teşkil ediyor. Türkler birer Londralı olarak belediyeyle, bölge milletvekilleriyle ve benimle örnek bir iş birliği içinde kentin yaşamına katkı sağlıyor.” değerlendirmesini yaptı.

İNGİLİZ HÜKÜMETİNE PKK ÇAĞRISI

Londra Polis Teşkilatı kendisine bağlı olan Han, kentte terör örgütü PKK yandaşlarının zaman zaman düzenlediği gösterilere göz yumulmasıyla ilgili soruya “Bu konuda gayet açık bir tutumum var. Bu tür grupların yasal boşlukları kullanması kabul edilemez." yanıtını verdi.

"Bir grup, terör listesine girmiş ise bunun üyesi olmak da yasa dışı hale gelir." diyen Han, "Bu durumda biz de harekete geçeriz, polis de harekete geçiyor. Bu grup yasal boşluklardan yararlanıyorsa, bence hükümetin ve İçişleri Bakanının bu yasal boşlukları gidermek için harekete geçmesi önem taşıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Aziziye Camisi'ndeki iftar davetine Han'ın yanı sıra Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran ile Türk toplumunun ve bölgedeki Yahudi ve Hristiyan cemaatlerin temsilcileri de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • samimi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ingiliz derin devletine (üst akla) calismayan adami belediye baskanligina getirmezler.Fetöcülerde müslüman adi tasiyor ama ayni akla hizmet ediyorlar.
    Cevapla
  • tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Not: ingiltere K.Kıbrıs'ı asimile etmek için sürekli ve kolay şekilde Kıbrıs Türklerine ingiliz pasaportu vermiştir. gerisini sen düşün.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan halkı ve devleti Türkiyenin önemli dostudur.
    Cevapla
  • kuruluş Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    hayret beni ne kadar şaşırttı anlatamam böyle konuşan birisine nasıl görev vermişler kesin yeni tanımaya başladılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar