AB ülkesinde deprem! Hükümet düştü

İspanya'da ana muhalefet partisinin verdiği gensorunun kabul edilmesiyle Mariano Rajoy hükümeti düştü.

AB ülkesinde deprem! Hükümet düştü
AB ülkesinde deprem! Hükümet düştü
GİRİŞ 01.06.2018 12:42 GÜNCELLEME 01.06.2018 13:45
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un partisinin üyelerinin karıştığı ve uzun süredir devam eden yolsuzluk davası sonucu bugün parlamentoda yapılacak güvensizlik oylamasını kaybederek iktidardan çekilmesi beklenirken, Rajoy meclisteki oylamayı beklemeden yenilgiyi kabul etti. 

Hükümetin gensoru ile düşmesinin ardından yeni başbakan İspanya Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri Pedro Sanchez oldu.

 

 

Rajoy veda ederken, "Oylamada büyük ihtimalle güvensizlik çıkacak. Bu da Pedro Sanchez'in yeni başbakan olacağı anlamına geliyor. Ülkeme hizmet etmek benim için bir onurdu. Tüm İspanyollara teşekkür ederim, iyi şanslar" diye konuştu.

İnsanlıkdışı kemer sıkma politikalarıyla birlikte anılan sağcı lider, başbakanlığa geldiğinde enkaz devraldığını, ülke yönetimini bulduğundan çok daha iyi durumda devretmekten gurur duyduğunu dile getirdi.

Rajoy'un altı yıldır sürdürdüğü başbakanlıktan ayrılması, tam İtalya siyasi krizden çıkmış görünürken, Avrupa Birliği'nin en büyük dört ekonomisinden biri olan İspanya'yı da benzer bir krize sürükleyebilir. 

YORUMLAR 17
  • Cihangir 5 yıl önce Şikayet Et
    Abdülhamid Han Hazretleri. İnşaallah yolundan gidiyoruz. Cenabı Hakk Cumhurbaskanimizin aldığı kararlarda isabetler nasip etsin. İstikametten ayırma Yarabbim.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa catirdamiya başladı ,italyada hükümetsiz,ispanya ayni duruma düştü beter olsunlar hainler pkk li can dostlari yardim etsin kurtarsınlar
    Cevapla
  • Cumhurİttifakı 5 yıl önce Şikayet Et
    Parlementer sistem işte böyle koca ülkeyi işlemez hale getirir. Neyseki Reisimiz bizi bu bozuk sistemden kurtararak Cumhurbaşkanlığı sistemini getirdi. Durmak yok, yola devam.
    Cevapla
  • kırkdort 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Parlementer sistemin nasıl iflas ettiğinin bir örneği daha.
    Cevapla
  • naim 5 yıl önce Şikayet Et
    italya ispanya almanya hepsinde hükümet kuramıyorlar. işte bunun için 24 haziranda Başkanlığa evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz