Türkiye, AB'de İtalya'yı kaybedebilir

İtalya'da yemin ederek göreve başlayan aşırı sağcı Lig ve sistem karşıtı 5 Yıldız’ın oluşturduğu koalisyon hükümeti, Türkiye’nin zaten uzun süredir herhangi bir olumlu kıpırdanmanın yaşanmadığı Avrupa Birliği süreci açısından ciddi sıkıntı yaratma potansiyeline sahip.

Türkiye, AB'de İtalya'yı kaybedebilir
Türkiye, AB'de İtalya'yı kaybedebilir
GİRİŞ 03.06.2018 06:26 GÜNCELLEME 03.06.2018 08:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İtalya başından bu yana dek Türkiye’nin geleneksel destekçileri arasında yer aldı. Yeni hükümetin geleneksel çizgiye bağlı kalma ihtimali ise düşük.

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte’nin şu ana kadar Türkiye hakkında belirgin bir olumsuz çıkışı olmasa da hükümetin asıl güçleri ve izlenecek politikalara yön verecek isimleri olan Lig’in lideri Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini ve 5 Yıldız’ın lideri Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio sürece tartışmasız şekilde olumsuz bakıyor.

 

 

AB’de Türkiye’nin en az sorun yaşadığı ülkeler arasında yer alan İtalya’nın çizgisini belirgin şekilde değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Özellikle Salvini’nin, “Bazıları Türkiye’yi AB’de görmek istiyor. Eğer girerlerse bırakın biz çıkalım” ifadesi yeni hükümetin izleyeceği olası Türkiye politikasının ipuçlarını içeriyor. 

YORUMLAR 23
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Üstü örtülü konuşmayla Türkiye den borç istemiş
    Cevapla
  • Gurbetci ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Italyan devlettin borcu iyi bakin 2 trilyon 400 milyar€ googelden italyan devlettin borcu veri ordan bu parayi odemeleri cok zor en cok borc parayi deuctland banktan aldilar banka cok zor durumda zaten bulgar romen romanlari sosyal yardimin pesinde calisan cok az bizmi oooo isvereniz biz
    Cevapla
  • Ts61 5 yıl önce Şikayet Et
    Neyapsak acaba italya biz tutmaz ise biteriz Cok komik bi güleyim bari Hahaha
    Cevapla
  • mardinli 5 yıl önce Şikayet Et
    çokta tın
    Cevapla
  • Dert değil 5 yıl önce Şikayet Et
    Dert ettiğiniz şeye bakın, biz ab'ye muhtaç değiliz onlar düşünsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
IMF'den Türkiye açıklaması