ABD Dışişleri'nden Türkiye'ye F-35 uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı yardımcılarından Wess Mitchell, Küresel Miras Vakfı'nın Washington'daki bir toplantısında, Türkiye'nin, ortağı olduğu F-35 programının dışında bırakılabileceğini söyledi.

ABD Dışişleri'nden Türkiye'ye F-35 uyarısı
ABD Dışişleri'nden Türkiye'ye F-35 uyarısı
GİRİŞ 05.06.2018 22:30 GÜNCELLEME 05.06.2018 22:30
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD'den, Türkiye'nin Rusya’dan silah alma girişimleri yüzünden F-35 programından çıkarılma tehlikesi olduğuna dair birbiri ardına açıklamalar geliyor. Bu açıklamalarına bir yenisini ekleyen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wes Mitchell, Rusya’yla askeri anlaşmalar yapmasının, Türkiye’nin ABD’yle askeri işbirliğini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Mitchell toplantıda aldığı bir soru karşısında, "F-35 meselesine gelirsek, onlar (Türkiye) Rusya yapımı silahlar alma yönünde ilerlerse, bu, otomatik olarak onların Amerikan askeri projelerine katılımına da yansıyacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Rusya ile S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatına ilişkin bir anlaşma imzalanmasından beri ABD'den sık sık bu işbirliğinin ilişkilere zarar verebileceği yönünde açıklamalar geliyor.

Diğer taraftan üretim ortağı olduğu 5. nesil F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye ilk teslimatının 21 Haziran'da yapılması öngörülüyor. Fakat ABD Senatosu'na gönderilen bir yasa tasarısında Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması talep edilmişti. 

Yasa tasarısının Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen versiyonundaysa Türkiye'ye F-35 teslimatının dondurulması isteniyordu. Ancak bu tasarı henüz yasalaşmış değil.

YORUMLAR 19
  • ummet 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için en büyük tehlike yerli işbirlikçilerdir devletin acilen bunlarin hortumlarini kesmesi lazim
    Cevapla
  • Bora 5 yıl önce Şikayet Et
    F35 Keske gelmese,Yazılımı bize ait olmayan uçaktan hayır gelmez...Hem pahalı bir ucak. Su 35 alınır ve kendi yazılımımızla super bir uçak ortaya çıkmış olur.
    Cevapla
  • ahmet osmanli 5 yıl önce Şikayet Et
    oğlım topınız gelin ALLAH bize yeter
    Cevapla
  • HIRSIZ abd 5 yıl önce Şikayet Et
    demekki türkiye S400 alımı ile en doğru kararı vermiştir. yakında S500 lerde gelecektir. TÜRKİYE İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE EŞKİYA abd dir. ve abd tehlikesi bertaraf edilecektir.
    Cevapla
  • Seko 5 yıl önce Şikayet Et
    F35 çok pahalı, su55 daha ucuz ve iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!