Afganistan'dan Taliban kararı! Büyük sürpriz

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban'la tek taraflı ateşkes ilan edildiğini duyurdu. Ateşkesin 20 Haziran'a kadar süreceği kaydedilirken, bu gelişmenin ardından, örgütün barış görüşmeleri için masaya oturmak zorunda olacağı ve üzerindeki baskının artacağı ifade edildi.

Afganistan'dan Taliban kararı! Büyük sürpriz
Afganistan'dan Taliban kararı! Büyük sürpriz
GİRİŞ 07.06.2018 10:25 GÜNCELLEME 07.06.2018 10:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban'la tek taraflı ateşkes kararı aldıklarını duyurdu. Gani'nin güvenlik güçlerine Taliban'a yönelik operasyonların durdurulması talimatı verdiği ifade edildi. Ateşkesin 20 Haziran'a kadar devam edeceği bildirildi.

TALİBAN'IN ÜZERİNDEKİ BASKI ARTACAK

 

 

Taliban'ın, Afganistan hükümetinin tek taraflı ateşkes ilanına nasıl yanıt vereceği henüz bilinmiyor. Ancak Gani'nin kararının barış görüşmeleri için masaya oturtulmaya çalışılan örgütün üzerindeki baskıyı arttıracağı belirtiliyor.

Öte yandan yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren terör örgütü DAEŞ ve diğer gruplara karşı operasyonların süreceği belirtildi.

YORUMLAR 3
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    TALIBAN yoldan cikti galiba hedefleri ABD bilrikleri askerleri olmasi gereken ler kandi halklarini askerini hedef yapmis durumda bu taliban in bizdeki PKK gibi bir devlet vs kurma gibi bir iddiasi yok lakin hedefte neden kendi askeri polisi var bu ciddi bir konu ya baslarindaki ler abd nin iti ya cia kökenli mossad vs yoksa taliban olusumundan bu güne isgalci köpekleri hedef almis bir örgüt iken neden bu hale geldi ???
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala akıllanmadı mı bu Afganlar?Bıraksınlar ufak-tefek çıkar ve koltuk kavgalarını.. Bir an önce akıllarını başlarına devşirip, o mazlum halkın yaşadığı bir zamanların o güzel ülkesi, Afganistan'ı inşa etme derdine düşmeliler.
    Cevapla
  • tarkan 5 yıl önce Şikayet Et
    afganistanla anlaşma yapılıp o bölge temizlenebilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi