Korkutan gelişme! Putin tarih verdi

Rusya liderinin üç ay önce dünyaya ilan ettiği yeni kıtalararası füze, iki yıl sonra Rus ordusunun envanterine giriyor. 2020 yılında envantere girecek olan füze, Güney Kutbu veya Kuzey Kutbu'ndaki bütün hedefleri vurma kapasitesine sahip...

Korkutan gelişme! Putin tarih verdi
Korkutan gelişme! Putin tarih verdi
GİRİŞ 07.06.2018 16:52 GÜNCELLEME 07.06.2018 17:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladaimir Putin, göreve geldiği dönemde hayata geçirdiği "Direkt Hat" üzerinden vatandaşlardan gelen 2 milyon sorudan 79'unu soruyu yanıtladı. Putin, bu yıl 16'ıncısı düzenlenen "Direkt Hat" oturumunda siyasetten spora, sağlıktan tarıma pek çok konuda soruları, 4 saat 20 dakika süren canlı yayında yanıtladı.

FÜZE İÇİN TARİH VERDİ

Seçilen soruları yanıtlayan Putin, yeni kıtalararası füze sistemi Sarmat için tarih verdi. Rusya lideri, Sarmat'ın 2020 yılında ordu envanterine gireceğini açıkladı.

Güney Kutbu veya Kuzey Kutbu'ndaki hedefleri vurma kapasitesine sahip füzeyi ilk kez Mart 2018'de dünyaya duyuran Putin, o dönem testlere başladıklarını söylemişti.

 

 

Aktif uçuş süresi kısa olan Sarmat'ın menzili hayli uzun ve nükleer savaş başlıkları taşıyabiliyor. Uçuş süresi kısa olduğu için de füze savunma sistemleri tarafından tespit edilemiyor. Putin "Hipersonik savaş başlıkları da taşıyabiliyor. Ayrıca en güncel füze savunma sistemi delme sistemine sahip" demişti.

"ŞİMDİLİK SURİYE'DEN ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Vladimir Putin, Rusya'nın şimdilik Suriye'den çekilmeyi düşünmediğini ve silahlı kuvvetlerin, Rusya'nın çıkarına olduğu sürece bu ülkede kalacağını açıkladı.

Putin ayrıca, Suriye'de Rus silahlı kuvvetlerinin katılacağı büyük askeri operasyonlara gerek kalmadığını ve Rus silahlı kuvvetlerinin gerektiğinde, uzun vadeli askeri tesisler kurmadıkları bu ülkeden hızla ayrılabileceklerini bildirdi.

Suriye'deki askeri harekatın Rus silahlı güçlerinin sınanması ve eğitilmesi için eşsiz bir fırsat olduğunu belirten Putin, militanlarla Suriye'de mücadele etmenin, onlarla Rusya'da uğraşmaktan daha iyi olduğunu söyledi.

"ABD KENDİNİ BESLEYEN ELİ ISIRIYOR" 

Putin dolar transferlerinde sınırlama getiren ABD ile ilgili soruları yanıtladı. Dolar için "küresel para birimi" diyen Putin, dolar sınırlaması politikasının uzun vadede güveni zedeleyeceğini belirterek "Onları besleyen eli ısırıyorlar" ifadesini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Cihan 5 yıl önce Şikayet Et
    Selamun aleyküm. Bunların hepsi reklam arkadaşlar sırf silahlarıni pazarlamak içindir ençok satış yapan da araplardır? Rusya amerika israil vesayir bunların hepsi terazinin bir kefesinde sadece muslumanlari bir birine düşman etmek ve savaştırmak.vesselam
    Cevapla
  • ^^^^^ 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Puti 2 tane uçur bakalım,biri Amerikanı yok etsin, biride geri gelsin Rusyayı yok etsin. Bizimkilerde kapıyı açsın mültecilere onlarda Avrupayı yok etsin. Ve bi biz bize kalalım şu Israel itleriylede tüm yaptıklarını kan kusturarak ödetelim.
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bizde artık 300 km üzerine çıkarız. Bu gavurun silahları değil mi onları bıdı bıdı konuşturan.
    Cevapla
  • Baba kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep yalan
    Cevapla
  • değişik 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan olduğunu nerden biliyosun.Amerika yapsa yalan değil derdin.Teröristleri destekleyen amerikayı ne kadar çok seviyomuşun.Bu sevgin amerika dışındaki gelişmleri sana hep yalan göstertiyor.Öyle değil mi. Amerika şuana kadar ne zaman uzun menzilli füze denemesi yaptı.Yaz şuraya da görelim amerikanı.Hadi tarihini yılını yaz.
    Cevapla
  • sessizlik 5 yıl önce Şikayet Et
    sana da hak veriyorum kardes...hergun 40 km menzilli fuzeleri yere goge sigdiramayan bizler artik bu tip haberleri yalan gibi algiliyoruz...saniyoruz ki kimse 40 km menzilin ustune cikamaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!