Putin Suriye kararını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin çıkarlarına uygun olduğu sürece Suriye’den ayrılmayacaklarını açıkladı. Putin, buna karşılık bölgede yeni altyapı kurmadıklarını belirtti

Putin Suriye kararını açıkladı
Putin Suriye kararını açıkladı
GİRİŞ 08.06.2018 06:41 GÜNCELLEME 08.06.2018 06:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, artık geleneksel hale gelen “Direkt Hat” programında halkın sorularını yanıtlarken, özellikle Suriye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Putin, Rusya’nın Suriye’deki askeri operasyonların, ülkesinin askeri güçlerini test edip eğitmesi açısından bir fırsat olduğunu söyledi. Putin, “Bu operasyonlar, silahlı kuvvetler ve yeni silah sistemlerinin kullanılması için çok önemli bir tecrübe. Ancak Suriye, yeni Rus silahları için poligon değildir” ifadelerini kullandı. Putin, “Şimdilik birliklerimizi (Suriye’den) çekmeyi planlamıyoruz” diyerek Rusya’nın bölgedeki planlarına ilişkin de ipucu verdi.

Rusya’nın Suriye’de düzenlediği operasyonların “önemli ve asil bir görev olduğunu” söyleyerek devam eden Putin, militanlarla Rusya’ya sızmalarından önce Suriye’de mücadele etmenin daha iyi olduğunu kaydetti. Suriye’de, artık Rus askeri güçlerinin dahil olduğu büyük operasyonlar düzenlenmediğini çünkü buna gerek kalmadığını belirten Putin, Rus askeri güçlerinin, Rusya’nın çıkarlarına olduğu sürece Suriye’de kalacağını vurguladı. Şu anda Suriye’de uzun vadeli askeri bir altyapı inşa etmediklerini de söyleyen Putin, gerekirse Rus güçlerinin maddi kayıp olmadan bu ülkeden hızlıca ayrılabileceğini kaydetti.

4 saat 20 dakika süren programda Putin, ağırlıklı olarak iç politikaya ilişkin 79 soru cevapladı. Batının Rusya’yı kendine rakip gördüğü için suçladığını belirten Putin, bunun yanlış bir politika olduğunu ifade etti.

YENİ SİLAHLAR

Birçok Batı ülkesinin buna rağmen siyasi düzeyde Rusya ile ilişkilerin normalleşmesini istediğini dile getiren Putin, Batı ile ilişkilerin yeniden düzelmesi için ise herhangi bir tarih vermedi. Putin, “Rusya için, ekonomi ve güvenlik alanında çıkarlarımızı korumak zorundayız” dedi. Putin, Federasyon Konseyi’nde duyurduğu Rusya’nın yeni silahlarının hazırlanarak zamanında Rus ordusuna teslim edileceğini belirterek, ses hızının 10 katına çıkabilen “Kinjal” (Hançer) isimli füzenin Rus silahlı kuvvetlerinde kullanılmaya başlandığına dikkati çekti. Putin, ses hızının 20 katına çıkabilen “Avangard” kıtalararası füzenin ise üretim aşamasında olduğuna vurgu yaparak, gelecek yıl bu füzenin Rus ordusuna teslimatının gerçekleşeceği bilgisini paylaştı.

YORUMLAR 2
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeyi deneme tahtası yaptığını açıkça söylemiş. Sanki tahmin edemedik!...
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olası gavurlar müslümanları yeni silahları denemek için çoluk çocuk demeden katlediyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da şiddetli deprem
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü