ABD'den yeni PYD açıklaması!

ABD Savunma Bakanı Mattis, NATO zirvesinde Canikli ile yapacağı görüşme öncesinde YPG için, ‘Türkiye’nin kaygılarını gidermeye çalışıyoruz ama YPG’nin çatısını oluşturduğu SDG’yi de bir kenara itmeyiz’ dedi.

ABD'den yeni PYD açıklaması!
ABD'den yeni PYD açıklaması!
GİRİŞ 08.06.2018 09:06 GÜNCELLEME 08.06.2018 09:06
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, YPG’nin çekileceği Münbiç kenti konusunda Ankara ile Washington arasında sağlanan anlaşmaya dair açıklama yaptı.

Brüksel’deki NATO savunma bakanları toplantısına giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mattis, “Türkiye’nin meşru menfaatleri için bir yol bulmak zorunda olduklarını” ancak YPG’nin ana bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) de “bir kenara itmeyeceklerini” söyledi. Türkiye ile Münbiç konusunda yapılan görüşmelerin ABD’nin SDG ile bölgede yürüttüğü operasyonları etkileyip etkilemeyeceğine dair soruyu cevaplarken bu yanıtı veren Mattis, SDG’nin zamanında DEAŞ’ı sahada yenen tek örgüt olduğunu belirtti ve DEAŞ’ın hâlen tamamen yenilmediğini ifade etti. ABD’li Bakan, bu nedenle DEAŞ’a karşı sürdürülen operasyonların “kritik” önem arz ettiğini söyledi.

EN KARMAŞIK SAVAŞ ALANI

 

 

Mattis, ABD’nin Türkiye ve SDG ile iş birliğini aynı anda sürdürüp sürdüremeyeceğine dair soruya ise “Bu karmaşık bir konu. Gördüğüm en karmaşık savaş alanı” yanıtını verdi. Bir yandan Türkiye’nin kaygılarını gidermeye çalışırken diğer yandan da DEAŞ’ı yenmeye çalıştıklarını ifade eden ABD Savunma Bakanı, bunun “çok zor bir iş” olduğunu söyledi ve ekledi: Ama bunu yapıyoruz. Çalışıyoruz. Ve bunu Türkiye’ye karşı değil, Türkiye’yi sayarak yapıyoruz.

KAMMENOS TÜRKİYE’Yİ NATO’YA ŞİKAYET ETTİ

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın darbeci askerlerin Yunan yargısı tarafından serbest bırakılmasına yönelik açıklamalarına ilişkin, NATO’daki mevkidaşlarını bilgilendireceğini söyledi. Kammenos, Yunanistan’da düzenlenen “Salamis Storm 2018” tatbikatının açılışında konuştu. Gözaltı sürelerinin dolan Türk firari darbeci askerlerin Yunan yargısı tarafından serbest bırakıldığını belirten Kammenos, bu kişilerin NATO müttefiki olan yabancı bir ülkeden kaçırılması gibi bir durumun uluslararası hukukun ihlali olacağını ve iki ülke arasındaki barışı tehdit edeceğini ifade etti. Kammenos, Romen ve Sırp mevkidaşlarını konu hakkında bilgilendirdiğini paylaşarak, “Bu konuda bilgilendirmeyi Avrupa Birliği’nde ve NATO toplantısında yapacağım” dedi. Kammenos, dün de Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları toplantısına katıldı.

YORUMLAR 53
  • zorabi 5 yıl önce Şikayet Et
    eee tab i nasil itebilirsinizki, boyle kole gibi hizmet eden baska bir toplululk zor bulursunuz..kullanmak gerek..
    Cevapla
  • Misafir 66 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas bu yunani Natoya alan Türkiyedir.O zaman veto etseydi giremiyodu.Niye böyle birsey yaptilar onuda anlamiyorum.Simdi baslari sikisinca yok Natoydu avrupa parlamentosuydu dolasip duruyorlar.
    Cevapla
  • sgedik 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar cocukla oynar gibi oynaşıyorlar bizimle amerikya niye danışıp izin bekliyoz imkan varsa gör işini yoksa fırsatı kolla
    Cevapla
  • Erciyes 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara asla güven olmaz. Güven olunmayacagini vatandaş anladida hükümet anladi. 2000 tir silahi kim cerdi töreristlere.
    Cevapla
  • cevat 5 yıl önce Şikayet Et
    hee tamam tamam hee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar