NATO atağa geçti! Kriz çıkaracak gelişme

NATO savunma bakanları ittifakın alacağı yeni önlemleri görüştü. Rusya'nın başını çektiği tehditlere karşı birliklerin hareket kabiliyetinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Görüşmeler kapsamında Almanya'nın Ulm ve ABD'nin Norfolk kentlerinde yeni komuta merkezleri kurulması planlanıyor.

NATO atağa geçti! Kriz çıkaracak gelişme
NATO atağa geçti! Kriz çıkaracak gelişme
GİRİŞ 08.06.2018 09:13 GÜNCELLEME 08.06.2018 09:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

NATO üyesi ülkelerin savunma bakanları, ittifakla ilgili alınacak yeni önlemleri ve savunma harcamaları gibi konuları masaya yatırmak üzere Perşembe günü Brüksel'de bir araya geldi.

Bakanların, ittifakın Rusya'nın başını çektiği yeni tehditler karşısındaki hareket kabiliyetini geliştirme amaçlı yeni önlemler alması gündemde.

 

 

Görüşmeleri iki gün sürecek bakanların, "Four Thirties" (Dört Otuzlar) isimli yeni bir inisiyatife onay vermesi bekleniyor. Söz konusu inisiyatif kapsamında NATO bünyesinde 30 kara taburu, 30 hava filosu ve 30 savaş gemisinin 30 gün içerisinde harekata hazır hale getirilmesi mümkün olacak. İnisiyatif, 30 bin birlik, 300 uçak ve en az 30 savaş gemisi ve denizaltıyı kapsayacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Perşembe günü konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Kestirilmesi daha zor hale gelen bir dünyada, doğru yerlerde doğru güçlere sahip olduğumuzdan emin olmalıyız" dedi.

Stoltenberg daha önce "İhtiyaç halinde hızlıca konuşlandırılabilmeleri için NATO silahlı kuvvetlerinin harekata hazırlığını artırmak için farklı tedbirleri tartışıyoruz" demişti

"NATO KORKMUYOR"

Bakanların görüşmeler kapsamında Almanya'nın Ulm ve ABD'nin Norfolk kentlerinde kurulması planlanan yeni komuta merkezlerine resmi olarak yeşil ışık yakması bekleniyor. Söz konusu merkezlerde bin 200'ü aşkın yeni personel istihdam edilecek.

"NATO komuta yapısını geleceğin getireceği zorluklara adapte ettiklerini" söyleyen Stoltenberg, "NATO korkmuyor ancak NATO uyum sağlamak zorunda. Ve NATO tarihteki en başarılı ittifak olarak kalmaya devam etmemizi sağlamak zorunda" şeklinde konuştu.

Savunma bakanlarının gündemindeki olası önlemler, resmi olarak gelecek ay NATO liderler zirvesinde su yüzüne çıkacak.

YORUMLAR 7
  • angaralııı 5 yıl önce Şikayet Et
    natodan bir halt olmaz.!işleri güçleri gösteriş , boş gözdağı ve alavere dalavere...
    Cevapla
  • Kim 5 yıl önce Şikayet Et
    Her ülke eşit sayıda asker versin. Öyle eski sistem yok artık. Hatta Türkiye kendi terörle mücadele durumunu gösterip sadece fikir desteği versin. Hani onlar bize fikir desteği veriyordu ya. Biz o yüzden s400 almıştık. Şimdi de biz fikir desteği verelim. Asker vermeyelim.
    Cevapla
  • Mtn 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye insallah katilmaz bu ise...
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Vurun bir birinizi, biz geliselim
    Cevapla
  • Ottomann 5 yıl önce Şikayet Et
    O kadar parayı keşke insanlık için kullansanız...... insanları öldürmek için değil.....
    Cevapla
  • elbeylili 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin kuyusunu kazan nato olmaz olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!