Tarih verdiler! Ortalık karışacak

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın başarısızlığa uğrama ihtimaline karşı teknik açıdan hazırlıklı olduklarını söyledi. Böyle bir durumda Natanz nükleer tesisindeki santrifüj üretimini bir ay zarfında devreye sokabileceklerini belirtti.

Tarih verdiler! Ortalık karışacak
Tarih verdiler! Ortalık karışacak
GİRİŞ 08.06.2018 09:38 GÜNCELLEME 08.06.2018 09:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Salihi, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, ''Büyük liderimizin emrinden sonra merkezi 48 saat içinde yeniden devreye soktuk. Tesislerin bir ay içinde tamamlanabileceğini düşünüyoruz'' dedi.

İran Dini Rehberi Ali Hamaney, pazartesi günü yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmanın çökme ihtimaline karşı uranyum zenginleştirme faaliyetlerine hazır olunması talimatını verdiğini söylemişti.

Tahran yönetimi ise 5+1 ülkeleri ile imzaladığı nükleer anlaşmaya halen bağlı olduğunu söylüyor. İran haber ajansı (Mehr) tarafından verilen bilgiye göre, uzmanlar bugün müzakereler için Tahran’da toplanıyor.

Habere göre uzun zaman önce kararlaştırılan toplantı, ABD’nin mayıs ayında nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran’ın uranyum zenginleştirme programını yeniden başlatacağını ilan etmesiyle oluşan gergin havada gerçekleşiyor.

AFP’ye bilgi veren diplomatik kaynaklar, nükleer anlaşmanın tarafları olan Fransa, İngiltere, Rusya, Çin ve Almanya’dan uzmanların katıldığı toplantıda, “teknik detayları” ele alınıyor.

Nükleer anlaşmayı imzalayan Avrupalı taraflar, ABD Başkanı Donald Trump’ın mayıs ayında çekilmesine rağmen nükleer anlaşmayı sürdürmek istiyor.

İran tarafı ise geçen pazartesi günü yaptığı açıklamada anlaşmanın çökmesi halinde uranyum zenginleştirme programına yeniden başlayacağını duyurmuştu.

YORUMLAR 1
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer silaha en çok ihtiyacı olan ülke Türkiye'dir. Acilen sahip olmalıyız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak