Yer: Filistin! Türk bayrağını böyle dalgalandırdı

Gazze'de düzenlenen "Milyonluk Kudüs" gösterilerine atıyla katılan bir Filistinli, Türk bayrağı taşıdı.

Yer: Filistin! Türk bayrağını böyle dalgalandırdı
Yer: Filistin! Türk bayrağını böyle dalgalandırdı
GİRİŞ 09.06.2018 06:29 GÜNCELLEME 09.06.2018 07:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail güçleri, Gazze sınırında "Milyonluk Kudüs" gösterisi düzenleyen Filistinlilere saldırısında, biri çocuk 3 Filistinlinin şehit olduğu, 618 kişinin yaralandı.

Filistinliler, İsrail'in 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni işgal etmesiyle sonuçlanan 6 Gün Savaşı'nın başladığı "Nekse"yi anmak ve "Milyonluk Kudüs" gösterisi adı verilen eyleme katılmak için Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi doğusundaki İsrail sınırına akın etti.

 

 

Gösteriye atıyla katılan bir Filistinli, Türk bayrağı taşıdı. 

"Milyonluk Kudüs" gösterisi

Filistinliler, İsrail'in 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni işgal etmesiyle sonuçlanan 6 Gün Savaşı'nın başladığı "Nekse"yi anmak için yapılan Milyonluk Kudüs gösterisine katılmak üzere sınıra akın etmişti. 

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor. 

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, 30 Mart'ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde 13'ü çocuk, 2'si sağlık görevlisi ve 2'si gazeteci olmak üzere 120'den fazla Filistinlinin İsrail askerleri tarafından şehit edildiğini, 7 bin 451'i gerçek mermiyle olmak üzere, 13 bin 672 Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.

YORUMLAR 14
  • Emin 5 yıl önce Şikayet Et
    Müjde O gün bir kanlı şafak, gökten üflenen ateş; Birden, dağın sırtında atlılar belirecek. Atlılar put şehrine gediklerden girecek; Bir şehir ki, orada insan ayak üstü leş. Yalnız iman ve fikir; ne sevgili ne kardeş; Bir akıl gelecek ki, akıllar delirecek. Ve bir devrim, evvela devrimi devirecek. Her şey birbirine denk, her şey birbirine eş. Fertle toplum arası kalkacak artık güreş; Herkes tek tek sırtına toplumu bindirecek. Gökler iki şakkolmuş haberi bildirecek. Müjdeler olsun size; doğdu batmayan güneş! -Necip Fazıl Kısakürek 1969
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 5 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında O Şanlı Türk bayrağını atalarınız ihanet etmeyip dalgalandır salar dı torunlarının başına bu musibetler kesinlikle gelmezdi. Babası hükmündeki Osmanlı atalarıma İngilizlerden fazla saldırmışlar dı.Babaya karşı gelmenin cezası hem bu dünyada hem öbür dünyada.Ha bu Filistinlerin başlarına gelene seviniyor da değiliz. Belki Kendilerinden çok biz üzülmekteyiz.
    Cevapla
  • samimi 5 yıl önce Şikayet Et
    ümmet ingiliz oyununun farkina vardi ve uyaniyor insaAllah.Türkiyenin önderliginde Islam Birligi tek kurtulustur .Bunada adim adim yaklasiyoruz ,insaAllah bunu herkes cok yakin zamanda görecek.
    Cevapla
  • VATAN SEVDALISI 5 yıl önce Şikayet Et
    Savaş önce gönüllerde kazanılır. Sonra gerisi gelir.
    Cevapla
  • sade 5 yıl önce Şikayet Et
    türk olabilir
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkün filistinde ne işi var? Bariz Araplar bize ancak Türkler sahip çıkar diyor. Dedelerimiz yanlış yaptı, Türklere sırtımızı dönmeyecektik diyor. Malum bizdeki apaçilerede örnek olsun bu durm abd ye çok güvenmesinler yoksa kendilerini yahudi kucağında bulurlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması