Bahreyn Sarayı’nda BAE destekli darbe planı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) desteğini alan Bahreyn Kralı Hamed, 1970’ten beri Başbakalık yapan amcası Halife’yi azletmeye hazırlanıyor.

Bahreyn Sarayı’nda BAE destekli darbe planı
Bahreyn Sarayı’nda BAE destekli darbe planı
GİRİŞ 10.06.2018 04:45 GÜNCELLEME 10.06.2018 04:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ortadoğu’da her ülkenin iç işleri karışan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), şimdi de Bahreyn’de bir saray darbesi düzenleme peşinde olduğu öğrenildi. El Kuds El Arabi gazetesinin haberine göre, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa, 1970’ten beri Başbakanlık görevini yürüten öz amcası Halife bin Selman’ı devirmek için harekete geçti. Başbakan Selman’ın hanedan içerisinde Kral’ın sevmediği isimleri kolladığını belirten gazete, Hamed’in değişiklikle en küçük oğlu Saray Muhafızı Komutanı Nasır’ı da veliahtlığa getirmeyi tasarladığını yazdı.

İSRAİL KARŞITI PRENSE TASFİYE

 

 

Midle East Eye’a konuşan diplomatik kaynaklar ise saray darbesinin BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in desteğini aldığını söyledi. Bin Zayed’in Nasır bin Hamed’i birinci veliahtlığa getirerek hem yönetimi gençleştirmek hem de Bahreyn içerisindeki Kudüs ihanetine karşı yükselen sesleri bastırmak istediği kaydedildi. Bahreyn’de Başbakan Selman ile mevcut veliaht Selman bin Hamed’in, İsrail ve BAE ile yakınlaşma politikasından rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR 11
  • Sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    İsterseniz bunların ismini Birleşmiş Amerikan köleleri koyalım....
    Cevapla
  • VATANIM 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayatımda gördüğüm en şekilsiz ağız biçimi.
    Cevapla
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hala göremedi ingilizler ,abd,israil bunları sömürüyor allah kimseye aptallık vermesin uyansmadı halkları
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu suratsız adamı yok edemiyorlar mı ?
    Cevapla
  • Reich 5 yıl önce Şikayet Et
    Araplarda olan siyasi çalkantı örtüsünü kaldırdığınızda altından ingiliz derin devletinin çıktığını göreceksiniz. Amaçları arap yarımadasını parça parça ederek küçük ama zengin şeyhlikler kurmak. bu ufak devletçikler yeni bir pazar demek. bunlara hem birbirlerine karşı savunmaları için silah satabilirsiniz hemde ticari kazanç getirebilecek her şeyi. ıngilizler bu ağacın fidanını bundan 200 yıl evvel dikti. meyveleri yeni yeni alıyorlar.
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Veyveleri yeni yenimi alıyorlar. Vah uykudaki kardeşim. İkiyüz senedir, belki üç yüz senedir alıyorlarda, biz yeni yeni farkına varmaya başladık. Çok geç ama yinede başladık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti