Darbe hazırlığında! Amcasını azledecek

BAE'nin desteğini alan Bahreyn Kralı Hamed, 48 yıldan beri Başbakanlık yapan amcası Halife’yi azletmenin hazırlığında.

Darbe hazırlığında! Amcasını azledecek
Darbe hazırlığında! Amcasını azledecek
GİRİŞ 12.06.2018 15:01 GÜNCELLEME 12.06.2018 15:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ortadoğu'da her ülkenin iç işleri karışan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), şimdi de Bahreyn'de bir saray darbesi düzenleme peşinde.

El Kuds El Arabi gazetesinin haberine göre, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa, 1970'ten beri Başbakanlık görevini yürüten öz amcası Halife bin Selman'ı devirmek için harekete geçti. Başbakan Selman'ın hanedan içerisinde Kral'ın sevmediği isimleri kolladığını belirten gazete, Hamed'in değişiklikle en küçük oğlu Saray Muhafızı Komutanı Nasır'ı da veliahtlığa getirmeyi tasarladığını yazdı.

 

 

İSRAİL KARŞITI PRENSE TASFİYE

Midle East Eye'a konuşan diplomatik kaynaklar ise saray darbesinin BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in desteğini aldığını söyledi. Bin Zayed'in Nasır bin Hamed'i birinci veliahtlığa getirerek hem yönetimi gençleştirmek hem de Bahreyn içerisindeki Kudüs ihanetine karşı yükselen sesleri bastırmak istediği kaydedildi. Bahreyn'de Başbakan Selman ile mevcut veliaht Selman bin Hamed'in, İsrail ve BAE ile yakınlaşma politikasından rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: TIMETURK
YORUMLAR 3
  • ArtukBey 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepside siyonizm kuklası
    Cevapla
  • Ertem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kıytırık BAE bütün bunları tek başına planlama kapasitesinde değil. Bu tür planları ancak hain İngilizler yapar. BAE zaten İngilizlerden ayrilma değil mi. İngilizlerden habersiz adım atamazlar.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    suratlarına bak ya bunlar nasıl insanlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!