Mısır müftüsünden skandallarla dolu açıklama!

Mısır Müftüsü Şevkî Allâm'ın, halkı "paralarını bankalara yatırarak ekonomiye destek vermeye" çağırması ve "bankaya konulan paranın ekonomik yatırım" olduğunu söylemesi ülkede yeniden faiz tartışmalarını gündeme taşıdı.

Mısır müftüsünden skandallarla dolu açıklama!
Mısır müftüsünden skandallarla dolu açıklama!
GİRİŞ 12.06.2018 16:59 GÜNCELLEME 12.06.2018 16:59
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Allâm, Mısır'da yayın yapan "El-Nas" televizyon kanalında yayınlanan söyleşisinde, bankaların "tüzel kişilik" sayıldığını vurgulayarak İslâm'daki faiz yasağının gerçek kişiler arasında geçerli olduğunu söyledi.

"Bankaya konulan para ekonomik yatırımdır." ifadesini kullanan Allâm'ın, "Ekonomiyi desteklemek, dinî ve vatani bir görevdir" şeklindeki sözleri ise ikinci dönem cumhurbaşkanlığını kazanan Abdulfettah es-Sisi yönetimine destek olarak yorumlandı. 

 

 

Eski Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi de  2000'li yılların başlarında bankaların kâr gelirlerini önceden belirlemesinin helal olduğunu, bir projede zarar eden bankaların başka bir projede kâr ettiğini ve gelirleri dengelediğini ifade etmişti. 

İslam dünyasının farklı ülkelerinden alimler Tantavi'nin söz konusu fetvasına tepki göstermiş ve bu konuda çok sayıda reddiye yazılmıştı.

Kuran-ı Kerim'i sözlü olarak tefsir eden ilk ve tek alim olarak bilinen Mısırlı ünlü alim Muhammed Mutvelli eş-Şaravi de faiz konusunda kendisine yöneltilen soruya "Paramı İslami bankalara koyuyorum" şeklinde cevap vermişti.

YORUMLAR 51
  • Alican5463 5 yıl önce Şikayet Et
    Mursinin ahını çekeceksiniz siz. Muhakkak Allah ın azabı zalimlere çok çetin olacak.
    Cevapla
  • TUBA 5 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırmıyorum malum kıyamet alemetleri ,
    Cevapla
  • zahid 5 yıl önce Şikayet Et
    zalim sisi ne derse onu söylüyor ancak ölüp hesap vereceğini düşünmüyor
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi ülkemiz diz boyu faiz batağında değil mi.. niye eleştiriyoruz ki.. hayrettin karaman da geçenlerde kredi ile yani faizle ev alınabileceğini yazdı..
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    ev almak konusu farklı, toptan bankaya yönelin problem yok demek farklı, bazı alimler ev alma durumuna zaruret diyerekten bunu söylüyorlar, yani sapla samanı karıştırmayalım
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    bir bilene sorsaydı bari! ezbere konuşmaktansa temkinli olmak herzaman daha iyidir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu