Yeni hamle: Türkiye'deki seçimi bekleyeceğiz

İsrail parlamentosu Knesset'te bugün oylanması planlanan, "Sözde Ermeni soykırımının tanınması" tasarısının geçici olarak rafa kaldırıldığı açıklandı. İsrail basınında yer alan haberlerde, Knesset sözcüsü ile vekiller arasında anlaşıldığı ve 24 Haziran seçimlerinin sonrasında oylama yapılacağı belirtildi.

Yeni hamle: Türkiye'deki seçimi bekleyeceğiz
Yeni hamle: Türkiye'deki seçimi bekleyeceğiz
GİRİŞ 12.06.2018 17:41 GÜNCELLEME 12.06.2018 17:41
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi olarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardında gerilen Türkiye-İsrail ilişkisi, 26 Haziran’da daha da gerilecek gibi gözüküyor… Başta Türkiye olmak üzere birçok Avrupa Birliği’ne üye ülkenin tepki gösterdiği bu olay ve İsrail’in Filistinlilere orantısız müdahale etmesinin ardından İsrailli siyasetçiler, “sözde Ermeni soykırımı”nı resmi olarak tanımak istemişti.

İsrailli vekiller, sözde Ermeni soykırımını tanımak için Knesset’te oylama yapılmasını istemiş ve bu talebe olumlu yanıt verilmişti. Bugün Knesset’te oylanması planlanan tasarının geçici olarak rafa kaldırıldığı açıklandı. İsrail basını, Knesset Sözcüsü Yuli Edelstein ile Meretz Partisi’nin vekili Tamar Zandberg’in anlaştığını ve 26 Haziran’da oylamanın yapılacağını yazdı.

 

 

İsrail basını, Knesset’ten sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir gelişmenin Türkiye iç siyasetini etkileyebileceğini ve seçimler öncesinde ilişkileri gerebileceğini yazdı.

YORUMLAR 35
  • osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz beklersiniz eger Erdogan secilmez ise kanunu onaylicaksin. Secilirse Erdogandan donunuza ettiginiz icin susacaksiniz. pis millet.
    Cevapla
  • şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Tanısanız nolur tanımasanız nolur çokta tın tın da tın
    Cevapla
  • yola devam 5 yıl önce Şikayet Et
    reis, sal korkuyu çakallara.
    Cevapla
  • admin 5 yıl önce Şikayet Et
    Blöf yapıyorlar. Azebaycan-İsrail ilişkileri bu kadar olumlu iken ermeni palavrasını tanımaları zor. Azerbaycan buna izin vermez.
    Cevapla
  • CETIN 5 yıl önce Şikayet Et
    neyi oylarsaniz oylayin gozu donmus cani katiller surusu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat