Irak seçimlerinde verdikleri oylar iptal edilen Peşmerge güçleri protesto için sokağa döküldü. Süleymaniye'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı binlerce Peşmerge, "Bu ihaneti unutmayacağız" yazılı pankartlarla büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Irak’ta 12 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimlerin ardından bir türlü tansiyon düşmüyor. Bağdat’taki merkezi parlamentonun Peşmergeoylarının iptal edilmesi yönündeki kararının ardından, Süleymaniye’de binlerce Peşmerge sokağa döküldü.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Erbil merkezli Rûdaw haber ajansının haberine göre, oyları iptal edilen peşmergeler ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik güçleri, Irak parlamentosunun kararını reddettiklerini ifade etmek için sokakta.

Binlerce Peşmerge "Kararı verenleri kınıyoruz", "Bu ihaneti unutmayacağız", "6 Haziran ihanetini lanetliyoruz" ve "Bu planın arkasında olanları kınıyoruz" yazılı pankart taşıdı.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Said 13.06.2018 23:59
    Böyle giderse irak kürtleri isyan eder.
  • Şakamısım 13.06.2018 21:07
    İhanetten bahsedenlere bak ırak abd savaşında ülkelerine ihanet edip ırakı sırtından vuran bu abd nin kıç yalayıcıları abd size ne vaafetti ülkemi hani nerede ülke yarınlar sizin için daha kötü abd vaat eder ama işi bittiğinde siler atar
  • gurbetci 13.06.2018 20:36
    pesmergeye ne oluyor? pkknin sol kolu hayret birsey Türkmenlerede toprak verin onlarda bizim kardesimiz dünya sadece kürtler icin dönmüyor kimse kusura bakmasin. bizim o topraklarda hem gecmiste Hemde bu tevirde sehitlerimiz var. yok öyle pesmergeymis pkkmis orasi Türkmenlerin gercek bu.
  • Dağdelenoğlu 13.06.2018 20:11
    Daha dün Kerkükte, Musulda insanları evlerinden sürgüne gönderip, kendilerine göre yönetim birimleri kuran şu çapulcuları değil miydi? Bunların sokağa dökülmeleri yetmez, fırata dökülmeleri icapeder.
  • ....... 13.06.2018 19:55
    Hem hırsız hem arsız dedikleri bunlar olsa gerek.
Daha fazla yorum görüntüle