Gizli görüşleri ortaya çıktı! Kan donduran sözler

Alman fizikçi Albert Einstein'ın ırkçı ve yabancı düşmanı görüşlerini yazdığı seyahat günlükleri yayınlandı. Einstein bu günlüklerde 1922-23 yıllarında Orta Doğu ve Uzak Doğu'dan izlenimlerini aktarıyor. Yazılarda Einstein'ın yabancılar hakkındaki olumsuz genellemeleri dikkat çekiyor.

Gizli görüşleri ortaya çıktı! Kan donduran sözler
Gizli görüşleri ortaya çıktı! Kan donduran sözler
GİRİŞ 14.06.2018 09:20 GÜNCELLEME 14.06.2018 09:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çinliler'i "pis, kalın kafalı insanlar" olarak niteleyen Albert Einstein, "başka ırkların yerini alsalardı yazık olurdu" ifadelerini kullanıyor.

Einstein, yaşamının ileriki yıllarında ise ABD'nin insan hakları mücadelesinde rol oynamış, ırkçılığı da "beyazların hastalığı" olarak tanımlamıştı.

 

 

Günlüklerdeki Einstein ise çok daha farklı.

Princeton Üniversitesi'nin yayınladığı metinler, Einstein'ın İspanya'da başlayıp Sri Lanka üzerinden Çin ve Japonya'ya uzanan yolculuğuna ışık tutuyor.

Mısır'daki Port Said limanından izlenimlerini kaleme alan Einstein, karşılaştığı bazı satıcılar için "Levantenlerin her tonu.... sanki cehennemden fışkırmışlar gibi" ifadelerini kullanmış.

"ÇİNLİ ÇOCUKLAR HEM RUHSUZ HEM DUYGUSUZ"

Eski adıyla Seylan Adası, şimdiki Sri Lanka için yazdıkları ise şöyle: "Büyük bir kirlilik içinde yaşıyorlar, yerler pislik dolu, az şey yapıyor, az şeye ihtiyaç duyuyorlar. Hayatın basit ekonomik döngüsü işte..."

Ünlü fizikçinin en dikkate değer yorumları ise, Çinliler hakkında.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre Einstein Çinli çocuklar için "ruhsuz ve duygusuz" tabirini kullanırken, Çin'den "tuhaf ve sürüye benzeyen bir ulus" diye bahsediyor.

Einstein yazılarında, ülkede yaşayan erkekler ve kadınlar arasında ise fazla bir farklılık olmadığını öne sürüyor.

KAYNAK: BBC
YORUMLAR 14
  • evladi osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    yahudi meşeli alman olarak ifade edilmesi fevkalede yerinde olur. temelden psikopatı. zeka relativ bir ifadedir. zamanında bir çok başkaların çalışmalarından esinlenerek bır çok benimsemeleri sahiplenmiştir. her şeyi abartmayalım ltf.........
    Cevapla
  • Abdülhak 5 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombasının altında imzası olan sureten insan sireten şebek bir yahudi tohumu ellerinden kan damlayan dünyanın gelmiş geçmiş en zeki ama en aklı kıt bilim mahlukatı.
    Cevapla
  • sana acıyorum 3 yıl önce Şikayet Et
    "Ben atomu insanlığa hizmet etmek için buldum. Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler. [Albert Einstein]" bilip bilmeden konuşma nasrettin hocanın damdan düşenin halinden sadece damdan düşen anlar sözünü duyduysan sen o kadar zeki olsaydın anlardın neyi ne için yaptığını zaten kendi cümlende bile ( dünyanın gelmiş geçmiş en zeki ) diye söylemişsin.
    Cevapla
  • Musa kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    insanmı bu tipe bak
    Cevapla
  • Mehreba 5 yıl önce Şikayet Et
    Din ve peyganber 'ın olmadığı heryerde insanlık zeten pis bir hayat sürdü.
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan, Somali, Libya... Tertemizler di mi?
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Gayet normal düşünmüş. Kanım filan donmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!