Açık açık söyledi! İtiraf gibi Türkiye açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı yardımcılarından Thomas Goffus, Türkiye’nin Rusya yapımı S-400 hava savunma sistemleri satın almasının, ABD ordusu ve NATO ittifakı için yeni teknik riskler içerdiğini savundu. Bu risklerden dolayı, Türkiye'nin S-400 almasını istemediklerini itiraf etti.

Açık açık söyledi! İtiraf gibi Türkiye açıklaması
Açık açık söyledi! İtiraf gibi Türkiye açıklaması
GİRİŞ 14.06.2018 12:46 GÜNCELLEME 14.06.2018 12:46
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Merkezi Washington’da olan düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nin bir toplantısında konuşan Thomas Goffus, Türkiye’nin Rusya’dan teslim alacağı S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin olarak, "Bu satın alma işleminin Batı teknolojisine getireceği riskleri değerlendirmemiz gerekiyor. Fakat tercihimiz, onların (Türkiye) S-400 edinmemesi yönündedir" dedi.

"Türkiye’ye S-400 sistemleri sevk edilmesi halinde ortaya çıkacak yeni risklerin" ne olduğuna ya da bu risklere karşı ne gibi adımlar atabileceklerine ilişkinse yorumda bulunmak istemeyen Goffus, "Türkiye’nin bağımsız bir ülke olduğunu ve savunma gereksinimlerini karşılamaya çalıştıklarını düşünürsek, onlara karşı ne gibi kısıtlama kararları alınacağı konusunda spekülasyona girişemem" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 27
  • bjk5656 5 yıl önce Şikayet Et
    siz istemediğiniz için alıyoruz zaten
    Cevapla
  • werty 5 yıl önce Şikayet Et
    adama bak tepemize yagabilecek fuzelerden sapanlami korunacagiz.patriotlariniz cok degerli gostermiyorsunuz bile ne olmasini bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • bayrak 09 5 yıl önce Şikayet Et
    akdenize girebilmek icin osmanliya harac odeyen abd simdi osmanli torunlariyla ugrasiyor artik.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    risk taşıyorsa iyi ! S500 almamız daha iyi olur...
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Türkiye'ye karşı yaptığı hataları arşivlerinden toplasa,acaba kaç klasör olur? Bu çıkış bile bir riyakarlık. Türkiye kendini savunmak ve teknolojisini geliştirmek zorunda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi