Avrupa ülkesinde skandal! Orucu yasaklıyorlar

Avusturya'da, hükümetin büyük ortağı Halk Partisi (ÖVP) Genel Sekreteri Karl Nehammer, okula gitme zorunluluğu olan çocukların oruç tuttukları için zayıf düşerek dersleri takip edemediklerini gerekçe göstererek, okullarda oruç tutulmasının yasaklanmasını talep etti.

Avrupa ülkesinde skandal! Orucu yasaklıyorlar
Avrupa ülkesinde skandal! Orucu yasaklıyorlar
GİRİŞ 15.06.2018 09:10 GÜNCELLEME 15.06.2018 09:10
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Nehammer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı öğretmen ve uzmanların, çocukların oruç tutmaları nedeniyle güç kaybına uğradıkları ve derslere konsantre sorunu yaşadıkları yönünde raporlar paylaştığını ileri sürerek, "Dini ritüeller (bu hangi din olursa olsun) çocukların sağlığına zarar veriyorsa, çok ileri gitmiştir" ifadelerini kullandı.

Din özgürlüğünün Avusturya için yüksek bir değer olduğunu, her tür dini pratiğe saygı duyduğunu belirten Karl Nehammer, "Okula gitme zorunluluğu olan çocuklara oruç tutma yasağı talep ediyorum. Oruç çocukları güçsüzleştirerek, dersleri takip etmelerine mani oluyor" diye konuştu.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • ibo wien 5 yıl önce Şikayet Et
    3.kusatmaya bence viyana boyun egecek bu gidisle
    Cevapla
  • evladi osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    anayasaları gereği mümkün değil. algı yaratarak kamuyu yokluyorlar. kaldıki yahudilerin hıristiyanlarin bu konuda halen ikmal etikleri vecibeleri var. islam dan biraz farklı olsada. aynı sünnetle ilgili gündem yarattıkları gibi. süneti yasak koymak hadi oradan. ozaman yahudileri de hedef almiyormusunuz. yani hepsi faso fiso.
    Cevapla
  • bjk5656 5 yıl önce Şikayet Et
    fetih zaman ı yaklaşıyor tahrik edin siz
    Cevapla
  • Bir VatanSever 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes Avrupa insan hakları ve özgürlüklerinin sınırlarını iyi görmeli. Bu iyi bir örnek.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten gelişim çağındaki çocukların tutmaması gerekmez mi? Sadece dersleri takip edememe değil, Gerektiği zaman yeterli besin alamayan çocuklarda gelişim bozukluğu da oluyordur. Bunu çocuklara ve ailelere bildirip buna rağmen tutmak isteyenlere engel olmamaları gerekir. Müslüman çocuların sağlını düşünerek böyle bir yasaklamaya gideceklerini sanmıyorum. Müslüman çocukların ibadet alışkanlığını edinmelerini engellemeye yönelik bir hareket olarak görüyorum. Son yıllarda müslümanlara karşı sergiledikleri tavırlar bunu gösteriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı