Kurz çıldıracak! Türkler akın etti

Avusturya'da aşırı sağcı hükümet tarafından kapatılan, eski adıyla Nizam-ı Alem Camisi, yeniden hizmete açıldı.

Kurz çıldıracak! Türkler akın etti
Kurz çıldıracak! Türkler akın etti
GİRİŞ 15.06.2018 11:34 GÜNCELLEME 15.06.2018 15:17
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başkent Viyana'nın 10'uncu bölgesindeki Türklere ait camide kılınan bayram namazında şehrin birçok yerinden gelen Müslümanlar, gösterdikleri yoğun ilgiyle cami ve cemaatine destek oldu.

AA muhabirine konuşan Vakıf Cami Derneği Başkanı Hacı Yağcı, kapatılan camilerinde bayram namazını kılabilmenin verdiği mutluluğu ifade ederek, "Bugün cemaatimizle bayram namazımızı eda ettik, Allah'a şükürler olsun. Cuma namazını da hep birlikte eda edeceğiz." diye konuştu.

 

 

Avusturya İslam Cemaati (İGGÖ) tarafından alınan izin belgesin gösteren Yağcı, Din İşleri Dairesi tarafından istenen kimi eksik belgelerin tamamlanarak söz konusu kuruma gönderildiğini, buradan gelecek belgeyle camilerinin Avusturya makamları tarafından resmen tanınacağını söyledi.

Bayram namazının ardından caminin yeniden ibatede açılması vesilesiyle cami cemaatine tatlı ikram edildi. 

Eski adıyla Nizam-ı Alem Camisi Avusturya makamları tarafından geçen cuma günü ülkedeki diğer 6 cami ile beraber ibadete kapatılmıştı.

Önceki gün Din İşleri Dairesinin camiye ilişkin istediği evrakları tamamlayan dernek yöneticileri "Viyana Alperenler" ismiyle caminin tekrar hizmete girmesi için girişimde bulunmuş, daha sonra Din İşleri Dairesi, "Alperenler" isminin değiştirilmesi ve kimi düzenlemelerin yapılmasını talep etmişti. Bunun üzerine dernek yöneticileri istenen düzenlemelerin yanı sıra caminin adını "Vakıf Camisi" olarak değiştirerek, Din İşleri Dairesine resmi ibadethane için başvurusunu yenilemişti. Avusturya İslam Cemaatinden alınan geçici izinle ibadete açılan cami, Avusturya makamlarından gelecek onayı bekliyor.

YORUMLAR 13
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    kararı ilk açıkladığında bunun yahudi olduğnu emri israilden aldığnı söylemiştik..bakın ardından ik işide kafir israili ziyaret oldu....hristiyan avrupa yahudiler tarafından yönetildiğini nezaman anlayacak...bunu dünyaya anlatmak gerek
    Cevapla
  • Viyanalı gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Konuya ilişkin kapatılan camii kurz'un hamlesi değildi, o camii izinsiz açıldı ve atib ile iggö'ün arasında sen-ben kavgasındn kaynaklanarak sn ibrahim olgun tarafından kasten bakanlığa iletilmediği için kapatıldı, yani kanun işlemiş oluyor. Şimdi izin belgesi içeri verilince açıldı.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kullanılan fotoğraf almanya Köln Ditib Merkez camiine ait. Ayrıca bu duruma tüm dünya tepki göstermeli sadece Türkiye değil.
    Cevapla
  • Giresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Osmanli Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Camimizi kapatirlarsa ozamam Müslimanlar Avusturyayi Basmasi gerekiyor
    Cevapla
  • Soru 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden?
    Cevapla
  • Cami 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Cami Almanya Köln merkez diyanet Camisi
    Cevapla
  • Camlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Resimde gösterilen cami olcakti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?