ABD 'yapma vururuz' demişti! Esed dinlemedi

ABD, Suriye ordusunu ülkenin güneybatısındaki muhaliflere saldırması halinde tepkisiz kalmayacağı konusunda uyardı. Suriye ordusu ve İran’a bağlı milisler, uyarının ardından güneybatıdaki Dera’da muhalif güçleri bombaladı.

ABD 'yapma vururuz' demişti! Esed dinlemedi
ABD 'yapma vururuz' demişti! Esed dinlemedi
GİRİŞ 16.06.2018 15:52 GÜNCELLEME 16.06.2018 15:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD dün, Suriye rejiminin ülkenin güneybatısında operasyon düzenlemeye hazırlandığına dair haberlerden kaygı duyduğunu duyurdu. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye rejiminin ülkenin güneybatısında düzenleyeceği bir operasyonun çatışmaları artıracağı vurgulandı. 

'KESİN VE UYGUN TEPKİ VERİRİZ'

 

 

ABD'nin bu bölgede çatışmaların durdurularak istikrarın sağlanması konusunda kararlı olduğuna işaret edilen açıklamada, ''Suriye hükümetinin, tansiyonun düşürülmesi kararının alındığı güneybatı bölgesinde yapacağı askeri operasyonlar, çatışmaların daha da ileri bir seviyeye taşınması riskini barındırıyor. ABD'nin Suriye hükümetinin bu bölgede yapacağı ihlallere tepkisinin kesin ve uygun şekilde olacağını tekrar ediyoruz'' denildi. 

Bu açıklamanın ardından, Suriye ordusu ve destek veren İran yanlısı milisler ülkenin güneybatısında operasyon düzenledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejimin güneybatıdaki Derab’da Kefr Şam ve el Harah bölgesini bombaladığını duyurdu. Bombalama sırasında çok sayıda muhalif savaşçının öldürüldüğü kaydedildi. 

Geçen yıl ''çatışmasızlık bölgesi'' ilan edilen bölge, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri yakınında bulunuyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, önceki gün yaptığı açıklamada, bu bölge için müzakerelerin devam ettiğini söylemişti. 

BAYRAM NAMAZINI TARTUS'TA KILDI

Öte yandan Suriye rejimine bağlı medya, Esed'in Tartus'ta bir camide bayram namazı kılarken çekilen fotoğraflarını paylaştı. 

YORUMLAR 8
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer amerika esadi devirmek isteseydi savasin ilk yillarinda esad dusmek uzereyken isini bitirirdi aksine amerika ve israil ortadoguda sia egemenligini hakim kılıp ordaki ummeti yok etmek istiyorlar israil ve abd muslumanlari amerikanci gosterip muslumanlara olan destegin önünü kesmek icin esad düşmanı gibi davranıyorlar ayni seyi iranda cikan protestolar sırasında Trump in gostericilerden yanaymis gibi alciklamalar yaparak iranin elini guclendirip hakkini arayan ac perisan halkin mucadelisini baltalamisti insanların protestoculari amerikanci oldugunu düşünerek prostolara destegini kesmisti
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Abd konumunu güçlendirmek için adeta ikili oynuyırkar esed ile.
    Cevapla
  • belasını bulacak 5 yıl önce Şikayet Et
    deraadaki müslümanlara en modern silahlar verilmeli. esed bardağı taşıralı çok olmuştu, artık bunları hayatıyla ödeyecek.
    Cevapla
  • Seyit 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında yapta vuralım demişler olayın özeti bu
    Cevapla
  • akif gubbuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok aslinda birbirlerinden farklari Aslinda hepsi musluman dusmanlari..
    Cevapla
  • Bilal Bal 5 yıl önce Şikayet Et
    Sorsan kurtuluş harbi yapıyornamussuz esed, hoş leş yiyicileride dört bir yanı kuşatmış, Allah O Halka sabır ve güç versin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü