Yunanistan yangını kontrol edemiyor

Yunanistan'ın Mora yarımadası ile Eğriboz (Evia) adasında çıkan ve şu ana kadar 63 kişinin yaşamını yitirmesine, onlarca kişinin yaralanmasına yol açan yangınların kontrol altına alınamadı.

Yunanistan yangını kontrol edemiyor
Yunanistan yangını kontrol edemiyor
GİRİŞ 27.08.2007 21:24 GÜNCELLEME 27.08.2007 21:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Mora yarımadası ile Eğriboz (Evia) adasında çıkan ve şu ana kadar 63 kişinin yaşamını yitirmesine, onlarca kişinin yaralanmasına yol açan yangınların kontrol altına alınma çalışmalarının sürdürüldüğü, 7 kişinin ise kundakçılık yaptıkları şüphesiyle gözaltına alındıkları bildirildi.


Yunan basın-yayın organları, binlerce kişinin evsiz kaldığı yangınlarda, yüzlerce köyün büyük hasar gördüğünü, Mora yarımadasını boydan boya saran yangınların yanı sıra, Eğriboz (Evia) adasında çok sayıda alanda yangına karşı mücadele verildiğini duyurdu.


Bu arada, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Teodoros Rusopulos yaptığı basın toplantısında, felaketin büyüklüğüne ve yangınların kontrol altına alınmalarında yaşanan güçlüklere değindi. Sözcü, Yunanistan'ın Avrupa'nın en büyük itfaiye gücüne sahip olduğunu, ancak yangın cephelerinin büyüklüğü, bölgelerdeki şiddetli rüzgarlar ve coğrafi zorlukların verilen mücadeleyi zorlaştırdığını kaydetti. Rusopulos, çeşitli yangın alanlarında rastlanan ev yapımı patlayıcı madde parçaları ile amatör kameraların kaydettiği kundakçıların, yangınların tesadüfi olmadıklarını ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.


Sözcü, konuyla ilgili araştırma ve soruşturmanın devam ettiğini de belirtti. Diğer yandan, Yunan basın-yayın organları, ülkeyi bir uçtan diğer uca 4 gündür yakmaya devam eden ve cepheleri 60 km'yi bulan yangınların kontrol altına alınamamasına ilişkin başlıca nedenin, 'Hükümetin koordinasyon yetersizliliği olduğu' değerlendirmesini yaptı.


Yangın alanlarından panik görüntülerini haberlerine taşıyan televizyonlar, alevlerin ulaştığı köylerin halen boşaltılmakta olduklarını, ancak onlarca kişinin evlerini terk etmeyi kabul etmediğini kaydetti. Televizyonlar, bölgelerdeki elektrik ile su kesintilerinin söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini de belirtti. Bu arada, köylerini saran yangından çıkış yolu bulamayan ve danışılacak görevli bulunamadığından şikayetçi olan halkın televizyon kanallarına bağlanarak yardım istediği görüldü.


YABANCI ÜLKELERDEN YUNANİSTAN'A YARDIM


 Öte yandan, söndürme çalışmalarına, Fransa'nın 4, İspanya'nın 2 ve İtalya ve Türkiye'nin birer Canadair tipi yangın söndürme uçağı gönderdiği açıklandı. Fransa'dan ayrıca 60 kişilik itfaiye ekibinin Yunanistan'a ulaştığı açıklanan haberlerde, Norveç, Slovenya, Sırbistan, Hollanda, Almanya, İsrail ve Kıbrıs Rum kesiminin de yardım göndermekte oldukları, ABD'nin de yardım önerisinde bulunduğu belirtildi.


AA

YORUMLAR 6
  • Dilâra Çamlıbel 16 yıl önce Şikayet Et
    Büyük bir felaket, Allah yardımcıları olsun. Müslüman hiçbir zaman bir başkasının felaketine sevinmez, Yunanistan devlet olarak bizim sevmediğimiz ve politikalarımızın ters düştüğü bir devlet olabilir ama ölen ve evsiz kalan onlarca masum insan için ve özellikle yeniden dikilip büyütülmesi en az 10 yıl alacak ağaçlar için çok üzüldüm, telef olan binlerce börtü böcek kuş da cabası...İnşallah en kısa zamanda söndürülür.
    Cevapla
  • cemal ülke 16 yıl önce Şikayet Et
    yanıyorlarmış. yanan yunanistana degil sadece agaçlara üzüldüm pkk ya azmı destek verdiler bunu herkes biliyor . neyse akılları biraz başlarına gelsin benim dedelerim bunları tokatlamış denize dökmüş zamanında şimdide biz şamar oglanına cevirdik tokatlıyoruz her konuda gene insanlık biz asil türk milletinde kaldıda söndürme uçagı yolladık bide avrupanın en iyi söndürme ekibi ve ekipmanını yunanıstandaymış hani nerde nerde bu yunanistanın radyo amatörleri niye yangın bölgesindeki haberleşmeyi saglayamadılar
    Cevapla
  • Web Resigned 16 yıl önce Şikayet Et
    Türkler. Türkler her zaman merhametlidir bize merhamet dersi verecek başka bir millet tanımam.Ayrıca masum insanların yaşamını yitirmesine üzüldüm üzülmedim diyemem ne de olsa komşudur geçmiş olsun
    Cevapla
  • hakan kahraman 16 yıl önce Şikayet Et
    döngü. 20 yıldır ülkemize her konuda zarar veren son yıllarda ormanlarımızı yakan PKK terör örgütüne destek veren bir ülkeye üzüldüm diyemem ama ölen masum insanlara yazık oluyor başları sağolsun
    Cevapla
  • Ahmet Mithat 16 yıl önce Şikayet Et
    Vicdan . Kardeşim masum insanlar yanarak ölüyor, güzelim ağaçlar kavruluyor, hayvanlar alevler içinde can veriyor.Yunanistan\'ı ve Yunan insanını tarihin getirdiği ve bügün de süren nedenlerden ötürü sevmem,sevemem.Lakin burda vicdan sahibi olduğumuzu göstermeliyiz, tabi gerçekten öyleysek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar