Tarihi anlar! Taliban çiçeklerle Kabil'de

Ramazan Bayramı nedeniyle ateşkes ilan edilen Afganistan'da yıllardır ülkeyi kan gölüne çeviren terör örgütü ile İçişleri Bakanı buluştu. Reuters haber ajansı, ülkede bugüne kadar yaşanan en barışçıl bayramda onlarca silahsız Taliban militanının 18 yıl sonra geldikleri başkentte selfie çektiğini bildiriyor.

Tarihi anlar! Taliban çiçeklerle Kabil'de
Tarihi anlar! Taliban çiçeklerle Kabil'de
GİRİŞ 16.06.2018 15:37 GÜNCELLEME 16.06.2018 15:56
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, militanların Afgan askerlerine çiçek verdiği yer alıyor. 

Afganistan'ın başkenti Kabil bugün sıra dışı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. İçişleri Bakanı Veys Ahmed Barmak, Taliban militanlarıyla Kabil'de görüştü.

 

 

Yıllardır Afganistan'ı kan gölüne çeviren terör örgütü Taliban, ilk kez Ramazan Bayramı nedeniyle ateşkes ilan etmişti. Taliban'ın ateşkesine karşı Afgan yönetimi de benzer bir adım atmıştı.

Reuters haber ajansı, ülkede bugüne kadar yaşanan en barışçıl bayramda onlarca silahsız Taliban militanının başkentte selfie çektiğini bildiriyor. 

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde militanların Afgan askerlerine çiçek verdiği yer aldı. Ayrıca Kabil'de trafiğin kilitlendiği ve halktan birçok kişinin de militanlarla birlikte poz verdiği görülüyor.

Reuters haber ajansı, ülkede bugüne kadar yaşanan en barışçıl bayramda onlarca silahsız Taliban militanının başkentte selfie çektiğini bildiriyor.

Taliban'ın bu yılın ilk beş ayında gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce kişi öldü.

YORUMLAR 43
  • Mıvan 5 yıl önce Şikayet Et
    "Onlarca hafızı katledenler mi kahraman" Allahtan korkun gerçek teröriste neden terörist demiyorsunuz
    Cevapla
  • Mısılman 5 yıl önce Şikayet Et
    Talibana terör diyenlerin hepsini allah'ın, meleklerin, resulunun Ve müminlerin lanetleri üzerine olsun. Kim terör ruzi mahşerde hesaplaşacağız.
    Cevapla
  • Didim 5 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan Tabilandir, Taliban Afganistandir.
    Cevapla
  • İs 5 yıl önce Şikayet Et
    Ateş kesi terör afganıstan uyguladı talibanı kandıramazsınız allah cc islamı onların eliyle yayacaktır inşaallah çünkü onlar ehli sünnet ve hadıste geçen siyah sarıklılar
    Cevapla
  • abdurrahman 5 yıl önce Şikayet Et
    bayx68 senin once islami ogrenmen lazim.senin ailene saldiranlari oldurenleri yerinden yurdundan edenleei ve daha bircok kotulugu yapanlari sen hangi sinifa koyarsin.once gozzlerini iyi ac olanlari iyi oku. islam senin anladigin gibi gelene gidene olana goz yuman bir din degil..
    Cevapla
  • Hassen 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesi işgal edilen çocuk kadim yaşlı demeden üzerlerine bomba yağan afgan halkı mi tererüst diyor yoksa ülkeyi kaba bulayan abd mi.Abd ağzı ile haber ve yorum yapmayın. Allah tan korkun cesurdanız bir seferde 250 tane çocuğu katleden abd ye tererüst diyin
    Cevapla
  • Husrev 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti