İbadi, Kerkük için talimatı verdi!

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin 7 aydan bu yana kapalı olan Kerkük-Erbil anayolunun açılması için talimat verdiği öğrenildi.

İbadi, Kerkük için talimatı verdi!
İbadi, Kerkük için talimatı verdi!
GİRİŞ 16.06.2018 17:09 GÜNCELLEME 16.06.2018 17:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesi Yönetimi'nin (IKBY) geçen yıl Eylül ayında gerçekleştirdiği tartışmalı referandumun ardından, 16 Ekim'de başta Kerkük olmak üzere bütün tartışmalı bölgeleri kontrol etmesinden sonra kapanan Kerkük’ü Erbil’e bağlayan anayolun açılması için talimat verildi. Başbakan Haydar İbadi’nin federal polis güçlerine yolun tekrar açılması için yazı gönderdiği ve 3 gün içerisinde yolun açılacağı söylendi. Bu arada Erbil İl Meclisi Başkan Yardımcısı Azat Küreci, söz konusu yolun açılması için 3 gün önce ilgili makamlara yazı gönderdiklerini aktardı. 

Konuyla ilgili İHA’ya açıklama yapan Küreci, yolun açılması için defalarca girişimde bulunduklarını hatırlatarak, ''Vatandaşların anayol yerine Kerkük’e gitmek için kullandıkları çok tehlikeli yollarda birçok kazalar meydana geldi. Erbil’i Kerkük’e bağlayan bu önemli yolun açılması için 3 gün önce ilgili makamlara yazı yolladık ama henüz cevap almadık ama büyük ihtimalle bayramdan sonra cevap alabiliriz'' şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR 2
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Nazlı Kerkük'ün Ankara'ya bağlanması daha isabetli bir karar olacaktır.
    Cevapla
  • mert ertaş 5 yıl önce Şikayet Et
    oda olur inşaAllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir