Fransa'da binlerce kişi 'Engin' için yürüdü

Fransa'nın Marsilya kentinde 25 Mayıs gecesi uyuşturucu çeteleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Engin Güneş için düzenlenen "beyaz yürüyüşe" binlerce kişi katıldı.

Fransa'da binlerce kişi 'Engin' için yürüdü
Fransa'da binlerce kişi 'Engin' için yürüdü
GİRİŞ 18.06.2018 06:12 GÜNCELLEME 18.06.2018 06:12

Yerel La Provence gazetesinde yer alan haberde, 25 Mayıs gecesi bir  spor derneğine ait kafeteryada otururken kurşunların hedefi olan 28 yaşındaki  otobüs sürücüsü Engin Güneş için şehrin kuzey bölgesinde yürüyüş düzenlendiği  belirtildi.

Haberde, Güneş'in ailesi ve arkadaşları tarafından, şehirde çeteler  arasındaki silahlı hesaplaşma ve yetkililerin buna sessiz kalmasını protesto  etmek için düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı ifade edildi. Plan d’Aou Mahallesi'nde toplanan göstericiler, üzerinde Engin  Güneş'in fotoğrafı ve "bir daha asla" yazan beyaz tişörtlerle spor kompleksine  yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda Marsilya'nın bir bölümünde şiddet ve  uyuşturucu çeteleri nedeniyle devletin otoritesini kaybettiğine işaret edildi.

Yürüyüşe katılan çok sayıda kişi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve  Marsilya Belediye Başkanı Jean-Claude Gaudin'i hedef alarak çeteler arasında  çıkan çatışmada hayatını kaybeden Engin'e ve ailesine kayıtsız kalındığını  belirtti.

Yürüyüşe katılan Bölge Senatörü Samia Ghali, Cumhurbaşkanı Macron'a  mektup yazarak Güneş ailesini Elysee Sarayı'nda kabul etmesini talep etti.  Marsilya'nın bazı bölgelerinde şiddet ve otorite yetersizliğinin sıradan hale  geldiğine işaret eden Ghali, "Marsilya'daki bu şiddet olaylarında hayatını  kaybedenlerin 'gerçek kurbanlar' olarak kabul edilmesi gerektiğini" kaydetti.

Uzun yıllar önce Fransa'ya göç eden Bayburtlu bir ailenin en küçük ve  tek erkek çocuğu olan Engin Güneş'in 5 ablasının, İçişleri Bakanı ve  Cumhurbaşkanı ile görüşmek için gelecek günlerde Paris'e gidecekleri ve Elysee  Sarayı önünde benzer bir gösteri yapacakları öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'