Tarihini en kötüsü! Tam bir konserve kutusu

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Amerikan yapımı avcı uçaklarının en kötülerini bir listeledi.

Tarihini en kötüsü! Tam bir konserve kutusu
Tarihini en kötüsü! Tam bir konserve kutusu
GİRİŞ 18.06.2018 09:19 GÜNCELLEME 18.06.2018 09:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Derginin yayınladığı listenin başında, İkinci Dünya Savaşı’nın ilk yıllarında Japonlar tarafından oldukça hırpalanan Brewster F2A Buffalo savaş uçağı yer aldı. Söz konusu uçağın ‘teknolojik döngünün olması gerektiği noktasında olmadığı’ belirtilen haberde, "1930’ların sonlarına kadar göreceli olarak savaşabilir durumda olan bu avcı uçağı, Pasifik bölgesindeki çatışma arenasında karşılaştığı gelişmiş uçaklarla eşleşemedi" ifadelerine yer verildi.

"DÖRTTE BİRİ KAZA SONUCU YERE ÇAKILDI"

 

 

Listede yer alan ikinci "konserve kutusu" ise F7U Cutlass avcı uçağı oldu. Üretildiği zaman bu uçağın ‘inanılmaz derecede yenilikçi’ olduğu belirtilen makalede, ancak tasarımcıların çok kısa zamanda birçok şey yapmak istediklerini ve sonuçta bu uçakların dörtte birinin kaza sonucu yere çakıldıkları ifade edildi.

F7U Cutlass uçağını tarif eden yazar, "Kullananlar tarafından beğenilmeyen, özel bir kuyruk tasarımına sahip, geniş fakat yeterince güçlü olmayan bir uçak" nitelemesinde bulundu.

"TAKILAN MOTORLAR DÜZGÜN ÇALIŞMADI"

Sıralamanın 3. basamağına yerleşen uçaksa McDonnell F-3 Demon avcı uçağı oldu.

Uçağın motorundaki yetersizliklere dikkat çekilen yazıda, uçak şöyle tarif edildi: "Tek motorlu avcı uçağı, Demon’da olmayan güvenli, güçlü bir motora ihtiyaç duyuyor. Bu uçağa takılan motorlardan hiç biri düzgün çalışmadı."

"YÜKSEK İRTİFAYA KOLAY YÜKSELEMİYOR"

"Uçan konserve kutuları" sıralamasının dördüncüsü ise Convair F-102 Delta Dagger önleme uçağı oldu. 1950’li yıllarda Sovyet yapımı uzun menzilli savaş uçaklarına karşı ABD’li tasarımcılar tarafından geliştirilen bu uçaktaki kusurlardan biri, yüksek irtifaya kolayca yükselememesiydi.

F-102 iki kez modernizasyondan geçirdi ve sonunda daha gelişmiş F-106’lar ortaya çıktı.

Listenin 5 numarasıysa Lockheed F-104 Starfighter bombardıman uçağı oldu. ABD Hava Kuvvetleri’nin birçok biriminde kullanılan bu uçağın en önemli kusuru olaraksa kaza oranlarının çok yüksek olması gösterildi.

YORUMLAR 6
  • tayyarbuba 5 yıl önce Şikayet Et
    adamlar en azından yapmışlar o yıllar da savaş uçağı jet motorlu yıl olmuş 2018 %100 yerli ve ülkemiz de üretilen bırak jet motoru araba motoru yok herşey duble yol yapıp yılda 3,4 defa parke taşı söküp tekrar döşemek değil milli tank milli helikopter vs motorları vs bir çok aksanında dışarı bağımlıyız ismi Türk diye Milli ve yerli olmuyor fabrikaların yerleri gizliymiş filan hikaye bunlar neyse umarım bir gün hayallerimiz gerçekleşir
    Cevapla
  • fethi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun sorumlusu geçmişte ülkeye bir çivi çakmadan sanayi devrimi yaptırmayanlardır. HERŞEY BİR ANDA OLMUYOR bunları yapmak için içeriden ve dışarıdan tüm engellere rağmen şu an bir çaba var ve ilerleme son hızla sürüyor ve bayağı bir yol katedildi. Biz vatandaş olarak eleştirmekten çok kötüde olsa yerli üretimi savunmalıyız ve arkasında olmalıyız. Bugün belki başlangıçta hatalı ürünler çıksa da ileride o hataları kapatıp daha iyi daha kaliteli ürünler üretilecektir.
    Cevapla
  • sado 5 yıl önce Şikayet Et
    sen nerede yaşıyorsun bilader artık beğenmediğin türkiye'nin uçak motorunu yapan yazılımını yapan TAİ var füzelerini kendi yapan ROKETSAN var helikopterlerin yazılımını savaş uçaklarının gemilerinin radar ve silah sistemlerini üreten HAVELSAN ve ASELSAN var boş boş konuşma araştır iyi öğrende gel bn herğün içerisinde çalışıyorum eskiden bunlar varmıydı hemen hemen nerde mühendis var öldürüyorlardı. unutma nuri demirağ fabrikasınıda kapatan CHP zihniyetsiziydi...
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Aga bir el atsan şu işede yapıversen. Seni tutan mı var.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde ki uçan tabut lakaplı f 104 leri unutmadık. ŞEhitlikler bunları kullananlarla dolu
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Devrim otosunu benzini yok diye bırakırken, bunlar devam etmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini