Çok ağır sözler! Biz sizin paspasınız değiliz

Akdeniz açıklarında mahsur kalan 629 sığınmacıyı kurtaran yardım gemisine yanaşma izni vermeyen İtalya'nın İçişleri Bakanı Salvini, ülkesinin artık Avrupa'nın paspası olmadığını söyledi.

Çok ağır sözler! Biz sizin paspasınız değiliz
Çok ağır sözler! Biz sizin paspasınız değiliz
GİRİŞ 18.06.2018 10:57 GÜNCELLEME 18.06.2018 12:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çoğunluğu Afrikalı 629 mülteciyi taşıyan yardım gemisinin kıyılarına yanaşmasına izin vermeme kararıyla ilgili İtalya'dan bir açıklama geldi. İtalya'nın yeni İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, bu kararın ülkesinin artık "Avrupa'nın paspası" olmadığını gösterdiğini söyledi.

Seregno kasabasındaki bir yerel seçim mitinginde konuşan aşırı sağcı Lig partisi lideri Salvini, "İtalya artık ne işgal altında bir devlet ne de köle bir ülke" dedi.

 

 

MÜLTECİLER İSPANYA'YA AYAK BASTI

İtalya'da göreve gelen yeni hükümet, Aquarius adlı yardım gemisi tarafından 9 Haziran'da kurtarılan sığınmacıların İtalya kıyılarına ayak basmasına izin vermemişti. Günlerce Akdeniz açıklarındaki gemide mahsur kalan ve aralarında çocukların da olduğu 629 sığınmacıya daha sonra İspanya kapılarını açmıştı. Yardım gemisi, yaklaşık bir hafta süren yolculuğun ardından Pazar günü İspanya'nın Valencia kentindeki limana yanaştı.

SALVİNİ: UMARIM 66 BİN 629 SIĞINMACI DAHA ALIRLAR

Beş Yıldız Hareketi ile birlikte İtalya'da yeni hükümeti kuran aşırı sağcı politikacı Salvini'den, Avrupalı ülkelere daha fazla sığınmacı alma çağrısı da geldi. Salvini, İspanya'nın 66 bin 629 daha sığınmacı almasını umduğunu söyledi. Salvini, Fransa, Malta, Portekiz ve diğer Avrupalı ülkelerin de kaçakçıların elinden kurtarılan sığınmacıları almasının kendilerini mutlu edeceğini dile getirdi. İtalya'nın sığınmacılar için yaptığı harcamalara da atıfta bulunan Salvini, "Kimi kabul edeceğimize biz karar vereceğiz" dedi.

Son yıllarda Akdeniz açıklarındaki gemi ya da teknelerden kurtarılan 600 binden fazla sığınmacı İtalya'ya ulaşmıştı.

İSPANYA: AB SIĞINMACI POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ

İtalya'nın kıyılarına yanaşmasına izin vermediği gemideki sığınmacıları kabul eden İspanya da Akdeniz'de yaşanan dramla ilgili açıklama yaptı. İspanya'nın Göç Bakanı Magdelena Valerio, Avrupa Birliği'nin günün şartlarına uygun bir mülteci politikasına ihtiyaç duyduğunu kabul etmesi gerektiğini söyledi. Valerio, yüzlerce sığınmacının kendilerini kabul edecek bir liman aramasının AB'nin sığınmacı politikasını gözden geçirmesi gerektiğini gösterdiğini belirtti.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 16
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    600 kişiyle boğulursunuz Dur seçimden sonra hangar açılacak ya anlaşırsınız 3x3 milyar ödersiniz yada birliniz yıkılır.
    Cevapla
  • Adem BAYIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç belli işgalci güçler terk etsinler göçmenlerin ülkelerini herkes kendi ülkesinde kendi özkaynakları ile mutlu huzurlu yaşasın.İnsanların özkaynaklarını sömürüp ülkelerinde terör ve kaos oluşturursanız elbette biryerlere göç edecekler
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    3.5 milyon mülteciye açtık kapımızı!!! Size devlet diyen tarih utansın! Devlet görüntüsünde kabilesiniz...
    Cevapla
  • şalgam 5 yıl önce Şikayet Et
    konuş lan kim tutar seni ab üye olmakmış güleyim bari sonuç ortada
    Cevapla
  • VATAN67 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok savaşlar ve krizler çıkartın, bunlar 2 dünya savaşının, kolonileşmenin sonuçlarıdır. Soyup soğana çevirdiğiniz ülkeleri, neticede yerleştirdiğiniz hainlerle birlikte nice toplumları fakir fukara bıraktınız. Bunlar daha iyi günleriniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!