Komşuyu birbirine katan vekil yakalandı!

Yunanistan’da darbe çağrısı yaptıktan sonra kaçan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi (Hrisi Avgi) milletvekili Konstantinos Barbarusis’in yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Komşuyu birbirine katan vekil yakalandı!
Komşuyu birbirine katan vekil yakalandı!
GİRİŞ 18.06.2018 11:41 GÜNCELLEME 18.06.2018 11:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunan medyası, parlamentoda yaptığı konuşmada, orduya darbe çağrısında bulunduktan sonra, kendisini gözaltına almaya gelen polislerden kaçmayı başaran Barbarusis’in, terörle mücadele ekiplerince Atina yakınlarındaki Pendeli bölgesinde bir arkadaşının evinde yakalandığını duyurdu.

DARBE ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Barbarusis, Makedonya ile "isim sorununa" ilişkin Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Yunanistan hükümeti ile Makedonya hükümeti arasında yapılan anlaşmanın "vatan hainliği ile eş anlamlı olduğunu" iddia ederek "Orduyu, bu ihaneti durdurmak amacıyla Başbakan Aleksis Çipras, (Savunma Bakanı) Panos Kammenos ve Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'u tutuklayarak yeminlerini yerine getirmeye çağırıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

POLİSLERDEN KAÇMIŞTI

Altın Şafak milletvekilinin bu ifadeleri tepkilere neden olurken, Barbarusis, partisinin parlamento grubundan ihraç edilmişti. Atina Savcılığı tarafından, meclisteki konuşması nedeniyle hakkında vatana ihanet suçlamasıyla soruşturma başlatılarak gözaltına alınması kararlaştırılan Barbarusis, meclise kendisini yakalamaya gelen polislerden makam arabasıyla kaçmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu Yunan darbe sevici Türkiyeye sığınır diye düşünüyrdum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler