İsrail ile yakınlaşan BAE'den Katar'a uyarı!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş, İran ve Katar’ın üst düzey iletişim ve görüş birliği içinde olmalarını, “Garipsenmeyecek saldırgan bir yönelim” olarak niteledi.

İsrail ile yakınlaşan BAE'den Katar'a uyarı!
İsrail ile yakınlaşan BAE'den Katar'a uyarı!
GİRİŞ 20.06.2018 09:47 GÜNCELLEME 20.06.2018 10:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Katar-İran işbirliğinin Husilere destek için oluşturulduğunu ve Katar halkının bu işbirliğinden memnun olmadığını ifade etti.

Resmi twitter hesabı aracılığıyla konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karkaş, “Katarlıların hükümetlerinin Husilere verdiği destekten ya da İran ile yakınlaşmasından memnun olduğunu sanmıyorum. Tıpkı daha önce İsrail ya da Hizbullah ile ilişkilerin normalleşmesini kabul etmedikleri gibi. Katar’ın bölgede yalnız kalmasının sebebi Doha yönetiminin uyguladığı gizli ajanda siyasettir” ifadelerini kullandı.

 

 

KİŞİSEL BİR TAVIR

Şeyh Temim-Ruhani görüşmesine dair Karkaş, twitter’adresinden şu ifadeleri kullandı;

''Doha yönetiminin Şeyh Temim’in İran Cumhurbaşkanı ile görüştüğüne dair haberlerin sebep olduğu zararları göremediğini düşünüyorum. Sorun kibirlilik ve inadın ulusal değil kişisel bir tavır olmasında.''

İran’ın Mehr haber ajansında, dün yayınlanan haberde, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hammad’ın, Ramazan Bayramı münasebetiyle İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi telefonla arayarak tebrik ettiği bildirilmişti.

Haberde, iki liderin İran-Katar ilişkilerinin güçlendirilmesi ve çeşitli alanlarda işbirliğinin artırılması konusunda hemfikir olduğu ifade edilmişti.

Bakan Karkaş, sosyal medya aracılığıyla konuya dair yaptığı değerlendirmede, Şeyh Temim-Ruhani görüşmesini garipsemediğini ve iki ülke arasında var olan işbirliğinin bu görüşmeyle açığa çıktığını vurguladı.

YORUMLAR 8
  • işin aslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin kafirlerle sıkı dost olmana ne demeli
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Katar in hep yanindayiz bu hainlere yedirmeyiz
    Cevapla
  • Adnan Sandıkcı 5 yıl önce Şikayet Et
    BAE siz kimin köpeğisiniz onuda söyle herkes duysun.İngilizlerin ben söyliyim belki nutkun tutulduda söyleyemezsin
    Cevapla
  • cihan 5 yıl önce Şikayet Et
    lan islam ın içindeki truva atları senin israil Amerika ile yakınlaşman garipsenmiyor da 2 müslüman ülkenin yakınlaşması mı garipseniyor ıran i sevmemek le birlikte
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    umarim kafana iran kadar tas dussun insallah .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı