Efsane komutandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

“Srebrenitsa kahramanı” olarak bilinen Naser Oriç, 24 Haziran seçimleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajı verdi.

Efsane komutandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek
Efsane komutandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek
GİRİŞ 22.06.2018 09:22 GÜNCELLEME 22.06.2018 09:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

“Srebrenitsa kahramanı” olarak bilinen Naser Oriç, Balkanlar üzerine araştırma ve yazılarıyla tanınan Ayhan Demir’e önemli açıklamalarda bulundu. 1992-95 Bosna Savaşı esnasında Srebrenitsa cephesini kahramanca savunan eski Boşnak komutan Naser Oriç, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini açıkladı.

ERDOĞAN’I DESTEKLEMEK, KARDEŞLİK VAZİFEMİZDİR!

 

 

Oriç, ''Türkiye'deki seçimler hakkındaki düşünceniz nedir" sorusuna, Türkiye’nin iç işlerine karışmayı arzu etmediğini, Türk halkının özgür iradeyle sandığa gidip, cumhurbaşkanını seçeceğini belirttikten sonra, şunları söyledi: "24 Haziran’da, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin bir kez daha kazanmasını arzu ediyorum. Onun zaferi, aynı zamanda Bosna Hersek’in, Suriyelilerin, Filistin’in ve tüm Müslümanların zaferi olacak. Bu yüzden Sayın Erdoğan’a destek vermek, bizim kardeşlik vazifemizdir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, çok disiplinli, çalışkan ve vizyon sahibi bir lider olduğunu söyleyen Oriç’in altını çizdiği bir başka nokta da Türkiye’nin siyasi ve ekonomik güçlenmesi oldu. Bu konudaki görüşlerini dile getirirken, şunları söyledi: “Türkiye, siyasi ve ekonomik anlamda çok güçlendi. Yeniden dünyanın önemli güçlerinden birisi haline geldi. Bunu başaran Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan, ülkesini yeniden dünya ölçeğine taşıdı.”

ERDOĞAN TÜM MÜSLÜMANLARIN LİDERİ

Naser Oriç, “Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkiler hakkında ne düşündüğü” sorusuna da, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok yardımsever bir lider olduğunu belirterek,  “Bugüne kadar Bosna Hersek’e birçok konuda yardım etti. Bosna Hersek halkına sunulan, sıfır faizli, milyonlarca Euroluk kredi imkânı büyük bir cömertliktir. Erdoğan sadece Bosna Hersek’e değil, Suriyelilere, Filistinlilere ve tüm mazlumlara yardım eli uzatıyor” dedi.

Türkiye gibi büyük bir gücün Bosna Hersek'i desteklemesinin ve Türk halkının, Bosna halkıyla aynı duyguları paylaşmasının kendileri için çok değerli ve onur verici olduğunu ifade eden Oriç, sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyadaki Müslümanlara karşı işlenen zulümlerden bahsettiğini dile getirdi. Sözlerinin devamında da “bu sebeple Sayın Erdoğan, yeryüzündeki tüm Müslümanların lideri olma vasfını fazlasıyla hak ediyor” dedi.

BOŞNAKLAR ERDOĞANI DESTEKLESİN

Oriç, Türkiye'de Boşnak kökenli milyonlarca seçmen bulunduğunu, bu sebeple Türkiye’deki tüm Boşnaklara, Sayın Erdoğan’ı ve AK Parti’yi desteklemelerini tavsiye ettiğini ifade etti. Ardından bu desteğin sebebini şu şekilde dile getirdi: “Recep Tayyip Erdoğan kazanırsa, Türkiye ile Bosna Hersek'in daha da güçlü ilişkilere sahip olacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda, Türkiye’nin Bosna Hersek’teki yatırımları katlanarak artacağını umuyorum. Sayın Erdoğan, hiçbir zaman Bosna’yı ve Boşnakları unutmadı, yalnız bırakmadı. Biz de onu unutmadık, Türkiye için çok önemli olan bu seçimlerde yalnız bırakmak istemedik. Erdoğan’ın zaferi için dua ediyorum.”

Boşnak komutan, söyleşinin sonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmek istediği bir arzusunu da dile getirdi. Oriç, “Umarım, bir gün Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile tanışma fırsatım olur. Bu arzumu, sizin aracılığınızla, iletmek istiyorum. Bunu, gerçekten, çok istiyorum” dedi.

Haber: Ayhan Demir

ayhan_demir@hotmail.com

YORUMLAR 6
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz mollasí, fetö maşası, küfúrcü dindar.... şunlara hele bir sorsanıza, dünya ölçeğinde siyaset ya da ülkeyi dünya olçegine taşımak falan...ne ifade onlar için acaba...
    Cevapla
  • Yurt 5 yıl önce Şikayet Et
    mucahid....
    Cevapla
  • b.paşalı 5 yıl önce Şikayet Et
    saadetli abiler okusun.
    Cevapla
  • Harun Maden 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun efsane komutan.
    Cevapla
  • Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    müslümanların umudu rte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi